SRPSKO ČUDO: Dušan Lajović nastavlja da gazi sve redom, pred Ducijem pao i član Top 10 ATP liste!

Č. V.

29. 04. 2023. u 16:31

STRAŠAN tenis igra Dušan Lajović. Nakon titule u Banjaluci nastavio je da ruši sve pred sobom i na mastersu u Madridu. On je u drugom kolu bio bolji od sedmog nosioca, Feliksa Ože Alijasima sa 6:2, 3:6, 7:6(5).

СРПСКО ЧУДО: Душан Лајовић наставља да гази све редом, пред Дуцијем пао и члан Топ 10 АТП листе!

Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Ovo je 40. igraču sveta bila deveta Top 10 pobeda u karijeri, a treća u nizu. Prethodno je na Srpska openu savladao Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, sada i Kanađanina.

Fantastično je meč otvorio Duci. Brzo je stigao do 4:0, potom i prvog seta koji je trajao 35 minuta. Ipak, ne bi Feliks bio tu gde jeste kada ne bi pokazao reakciju. U drugom segmentu duela u šestom gemu je došao do brejka i tu prednost je sačuvao do kraja.

Odlučujući treći set bio je najneizvesniji. Nije bilo prilika za brejk sve do 12. gema kada je Lajović imao dve koje su ujedno bile i meč lopte. Ipak, 22-godišnjak iz Montreala ih je spasao, najpre posle nešto duže razmene, a potom i asom.

Pobednik je morao da bude rešen u taj-brejku. Srbin ga je idealno otvorio, poveo je 5:0, zatim i 6:2. No, Ože-Alijasim je vezao tri poena, ali nije uspeo i četvrti što je Dušanu donelo trijumf.

Lajović će u trećem kolu igrati protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa koji je u glavni žreb ušao kao srećni gubitnik. Oni su do sada odigrali tri međusobna meča i svaki je dobio 65. igrač sveta, ali svi ti susreti odigrani su na tvrdoj podlozi.

BONUS VIDEO: Reakcija Lajovića posle najveće pobede u karijeri

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!