KAPITEN PETRIĆ OTVORIO DUŠU: Pariz je moja kruna, oproštaj u pravom trenutku

S. Krstović

23. 04. 2023. u 08:20

NEMANjA Petrić je teška srca rekao zbogom "orlovima". Kapiten odbojkaša je dugo vagao i odlučio prekjuče da se preko svog Instagram profila oprosti od najdražeg dresa. Sjajni primač je tačku u reprezentaciji stavio u svojoj 35. godini, a najviše će pamtiti prvu medalju, na EP 2013. u Kopenhagenu, i zlato na EP 2019. u Parizu. Ipak, očekivalo se da će se povući posle Olimpijskih igara 2024. u francuskoj prestonici.

КАПИТЕН ПЕТРИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Париз је моја круна, опроштај у правом тренутку

FOTO: CEV

- Svima pada na pamet zašto sam to uradio sada, u predolimpijskoj godini. Ali, godinu, dve sam pripremao i sebe i njih na ovaj potez. Uvek sam imao želju da izguramo još jedno takmičenju u nadi da ćemo osvojiti medalju. Tako je bilo pred prošlogodišnje SP. Bio mi je to veliki izazov, verovao sam duboko da to može da bude kruna ove generacije i zato sam sve izdržao. Nažalost, stali smo u osmini finala. Već tada sam znao, posle SP, da je to bilo to. Ali dao sam sebi malo prostora da o svemu razmislim na miru... Šta znam, dugo smo godina zajedno, puno je bilo takmičenja, dođe do fizičkog i psihičkog zamora. Naravno, nikad nije teško igrati za Srbiju, uvek se nađe snaga, ali postoje naporno biti dugo odvojen od porodice i posle nastaviti u klubu. I kao što sam napisao u postu svaka priča ima kraj i treba prepoznati pravi trenutak - priča u telefonskom razgovoru za "Novosti" Nemanja Petrić.

EP 2019. u Parizu pamtiće ceo život.

- To je kruna moje igre u reprezentaciji. Kao kapiten podigao sam pehar, doživeo nezaboravan doček na balkonu, to je najupečatljiviji trenutak u karijeri. Bilo je još lepih trenutaka, prvi poziv na pripreme 2007, prva medalja na EP 2013. u Kopenhagenu... Odigrao sam šest EP, tri svetska šampionata, Svetske lige i Lige nacija...

Trofejni primač nije krio emocije kada je saopštavao da se povlači iz reprezentacije.

- Veoma sam emotivno povezan sa reprezentacijom. Za svakog sportistu je velika čast igrati za nacionalni tim. Meni se to ostvarilo na najbolji način, i sa kapitenskom trakom i sa raznim trofejima. Teško je rečima opisati što osećam prema nacionalnom timu. To traje od kadetskih dana, skoro 20 godina. To je veliki deo mog života. Bilo mi je teško da napišem da se opraštam. U reprezentaciji sam stasao i odrastao kao čovek. Tako će ostati, tu sam uvek za njih. Idemo dalje, ima mladih igrača koji će da nose reprezentaciju. I verujem u njih - završio je Petrić.

Žal za Igrama

- OSTAO je žal za igrama, ta dva olimpijska turnira koja smo izgubili. Ta utakmica na turniru u Bariju 2019. na kojoj smo poraženi od Italije. To su najbolniji trenuci moje karijere. Dodao bih i poraz u polufinala EP 2017. u Poljskoj protiv Nemačka - priča Petrić.

Još nije kraj

PETRIĆ je trenutno u Kataru, gde igra za Al Ahli. Ali, karijeru nastavlja u Italiji:

- Sve dok budem uživao u igri i imao želju da se nadmećem nastaviću klupsku karijeru. Sada ću leto da provedem sa porodicom, da se odmorim i da se pripremim za sledeće izazove. Naravno, bodriću i moje drugove - kaže Petrić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)