"ORLOVI" LOVE "PETLOVE" ZA "ZLATNI POJAS": Tradicionalni karate turnir 22. i 23. aprila u Čačku

S. O.

19. 04. 2023. u 20:46

UDARIĆĆ šampion na šampiona. Na najstariji evropski međunarodni karate turnir, čačanski "Zlatni pojas", koji se 22. i 23. aprila održava 52. put, stiže 20 najboljih karate selekcija sveta.

ОРЛОВИ ЛОВЕ ПЕТЛОВЕ ЗА ЗЛАТНИ ПОЈАС: Традиционални карате турнир 22. и 23. априла у Чачку

FOTO: N. Paraušić

- Ovo je najstariji i najmasovniji turnir u Evropi. Dolaze svetski i evropski šampioni, ali sam ubeđen da će naši sportisti, pre svega iz Čačka, ali i ostalih delova Srbije i reprezentativci biti na visini zadatka - veruje Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije.

Glavni događaj ovogodišnjeg "Zlatnog pojasa" biće susret ekipnih šampiona, reprezentacija Francuske i Srbije.

- U subotu, 22. aprila planirano je svečano otvaranje, biće i borba za trofej "Zlatni pojas" između Francuske, koja je višestruki prvak Evrope i sveta i Srbije, višestrukog vicešampiona sveta i šampiona sveta i siguran sam da će se tu ukrstiti dobra i čvrsta koplja. Pogotovo što i Francuzi kao i mi važe za snažne borce - dodaje Piper.

Piper je pozvao sve sugrađane, a pogotovo ljubitelje borilačkih sportova, da dođu u Halu kraj Morave.

"Eliminacija počinje u subotu ujutru od 9.00, a pošto učestvuje veliki je broj sportista, prvi dan završiti oko 20.30. Sutradan u sportskoj dvorani "Mladost" u Atenici će nastupiti mlađe kategorje. Nije teško zaključiti da će tu biti više hiljada ljudi sa takmičarima, trenerima, tehničkim licima. Gosti nam dolaze iz visoko kotiranih saveza, kao što su Španija, Francuska, Nemačka i Turska, koja stiže sa najjačim timom - ističe Piper.

Organizatori 52. "Zlatnog pojasa" su Klub kontaktnih sportova Borac i Karate federacija Srbije, pod pokroviteljstvom grada Čačka i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna