NOVI ŠAMAR RUSIJI: Sportska vest koja će Ruse da zaboli

Novosti online

18. 04. 2023. u 17:29

RUSIJA i Ukrajina i dalje privlače ogromnu pažnju, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, a najnovije vesti vezane za rat koji je u toku - tiču se sporta.

НОВИ ШАМАР РУСИЈИ: Спортска вест која ће Русе да заболи

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako je objavila ruska novinska agencija RIA Novosti, svetska kuća košarke (FIBA) donela je odluku da Rusija ne može da se nadmeće u tom sportu na narednim Olimpijskim igrama.

Iako su predstojeće Igre u Parizu na programu tek 2024., a do tada se možda (i svi se nadaju) ratni sukob završi, FIBA je rešila da Ruse ne pusti u prestonicu francuske.

Detalja o pomenutoj odluci nema, osim da je "ruskim košarkaškim reprezentacijama zabranjeno da učestvuju u kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre u Parizu te, shodno tome, ne mogu ni da izbore plasman na najveću svetsku smotru sporta".

Što se ostalih sportova tiče, o njima nije doneta definitivna odluka, a donosiće je ili Međunarodni olimpijski komitet u celosti, za sve takmičare iz Ruske Federacije (MOK se, podsetimo, sada zalaže da oni nastupe kao "neutralni sportisti", i to u individualnim disciplinama), ili krovne organizacije olimpijskih sportova, kao što je FIBA košarkaška.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju