DIREKTOR FERARIJA BESAN: Red Bul je dobio blagu kaznu

Novosti online

10. 04. 2023. u 19:14

Direktor Ferarija Frederik Vaser izjavio je danas da je kazna koju je ekipa Red Bula dobila za kršenje ograničenja budžeta u Formuli jedan bila blaga, prenosi Skaj sport.

ДИРЕКТОР ФЕРАРИЈА БЕСАН: Ред Бул је добио благу казну

FOTO: EPA

Rukovodstvo Formule jedan kaznilo je u oktobru prošle godine ekipu Red Bula sa sedam miliona dolara i sa 10 odsto manje vremena aerodinamičkih testiranja u periodu od godinu dana posle. Rukovodstvo Red Bula je priznalo da je budžet od 145 miliona prekršilo za 2,2 miliona dolara.

- I dalje sam uveren da je ta kazna bila vrlo blaga. Ako uzmete u obzir da će performanse automobila biti poboljšane za nešto manje od jedne sekunde tokom sezone u pogledu aerodinamike, a dobijete kaznu 10 odsto od toga, to je jedna desetina, to je ekvivalent gubitka od 0,1 sekunde - rekao je Vaser.

Aktuelni svetski šampion iz Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen pobedio je ove sezone u trkama u Bahreinu i Australiji, a njegov timski kolega Serhio Peres u Saudijskoj Arabiji.

- Ne želim da kažem da oni nisu obavili dobar posao, pošto su uradili veoma dobar posao na bolidu. Uopšte ne pokušavam da nađem izgovor, ali ako mene pitate da li je kazna previše lagana, reći ću da jeste - istakao je Vaser.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 30. aprila trkom za Veliku nagradu Azerbejdžana.

BONUS VIDEO: "TO JE MOGLO DA NAS SKRENE U NEGATIVU!" Trener Zvezde o meču za pamćenje u Subotici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri