KAKVA DRAMA POSLE BRUKE "DELFINA": Vaterpolisti Srbije ipak idu na završni turnir Svetskog kupa - Crnogorci nisu uspeli u svojoj nameri!

Novosti online

14. 03. 2023. u 20:46

VATERPOLISTI Srbije će učestvovati na završnom turniru Svetskog kupa, od 29. juna do 1. jula u Los Anđelesu, i to posle prave drame u kvalifikacija u ovom nadmetanju koje je odmenilo dosadašnju Svetsku ligu.

КАКВА ДРАМА ПОСЛЕ БРУКЕ ДЕЛФИНА: Ватерполисти Србије ипак иду на завршни турнир Светског купа - Црногорци нису успели у својој намери!

Vaterpolisti reprezentacije Grčke foto: N.Paraušić

Podsetimo, "delfini" su se obrukali na kraju kvalifikacione grupe B u Podgorici, jer su u poslednjem kolu doživeli šokantan poraz od Gruzije.

Sve je potom zavisilo od duela Grčke i Crne Gore, a da se dogodila pobeda Crnogoraca od tri ili više golova razlike, Srbija bi ostala izvan tri ekipe koje iz grupe idu na završni turnir.
Crna Gora, međutim, nije uspela da ostvari toliki trijumf, već je pobedila sa "samo" 8:7 (3:3, 2:2, 2:1, 1:1), pa reprezentacija Srbije, uz Grčku i pobednika grupe, Španiju, ide na završni turnir u "grad anđela".

Ipak, činjenica da su izabranici selektora Uroša Stevanovića tek posle poslednjeg meča u kvalifikacijama saznali da li su među tri najbolje ekipe (u grupi u kojoj su još bili Gruzija i Australija) dovoljna je opomena pred naredne takmičarske izazove.

PODGORICA

REZULTATI sedmog kola grupe B: Gruzija - Srbija 23:22 pp, Crna Gora - Grčka 8:7

TABELA: Španija 13, Grčka 9, Srbija 9, Crna Gora 9, Gruzija 5, Australija 0 bodova.

ZAGREB

REZULTATI sedmog kola grupe A: Mađarska - Hrvatska 13:10, Italija - SAD  u toku

TABELA: Italija 12, Mađarska 9, Hrvatska 9, SAD 9, Japan 3, Francuska 0 bodova.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni