NOVI BEOGRAD KONAČNO POTOPIO FERENCVAROŠ: Srpski prvak u Ligi šampiona za vaterpoliste prvi put savladao Mađare

S. K.

28. 02. 2023. u 21:38

TEK u četvrtom pokušaju vaterpolisti Novog Beograda uspeli su da potope Ferencvaroš. Srpski prvak je u devetom kolu grupe B Lige šampiona posle velike borbe savladao slavni mađarski klub – 14:13 (4:3, 5:5, 2:4, 3:1). Puleni Živka Gocića u 10.kolu, 21.marta dočekuju Prlainovićev Marselj.

НОВИ БЕОГРАД КОНАЧНО ПОТОПИО ФЕРЕНЦВАРОШ: Српски првак у Лиги шампиона за ватерполисте први пут савладао Мађаре

FOTO: M. Vukadinović

Do svoje prve pobede nad popularnim Fradijem Novobeograđani su stigli u poslednjoj četvrtini. Zahvaljujući sjajnom golmanu Žoau Pedru koji je nekoliko puta sprečio Mađare da se odlepe na dva ili više golova razlike, domaćin je sačuvao pribanost, a onda je u poslednja tri i po minuta golovima Vlahopulosa, Granadosa i Drašovića 11:12 pretvorio u nedostižnih 14:12. Do kraja je Molnar uspeo da ublaži poraz svoje ekipe.

Tako su se Mandić i drugovi revanširali ne samo za poslednji poraz u Budimpešti (12:14), već i za dva neuspeha u prošloj sezoni.

Početak meča nije nagoveštavao dramu. Naš prvak je krenuo silovito i golovima Mandića, Granadosa i Perkovića već u petom minutu je poveo sa 3:0. Međutim, rival se nije predao. Brzo je uzvratio za 3:3 i od tog trenutnka gledali smo fajtersku borbu u bazenu.

Do kraja prvog dela Novi Beograd je kontrolisao utakmicu, vodio sa golom, dva, ali je bilo jasno da će Mađari koristiti svaki pad u igri domaćina. I to su dokazali u trećoj četvrtini kada su preokrenuli na 10:9, a potom je završili sa 12:11. Srećom, u poslednjih osam minuta probudio se na golu Žoao Pedro, odbrana je postala granitna, a napad je proradio baš kada je trebalo da se obezbedi velika pobeda.

NOVI BEOGRAD - FERENCVAROŠ 14:13

BAZEN: SC „11.april“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Severo (Italija) i Gomez (Španija). Igrač više: Novi Beograd 11 (6), Ferencvaroš 10 (6). Peterci: Novi Beograd -, Ferencvaroš 2 (1).

NOVI BEOGRAD: Filipović, Strahinja Rašović, Mandić 2, Granados 2, Ćetković 1, Duško Pijetlović 1, Drašović 3, Jakšić 1, Perković 1, Vlahopulos 1, Skumpakis 1, Viktor Rašović, Žoao Pedro.

FERENCVAROŠ: Sakonji, Molnar 1, Pol, Merkulov, Argiropulos 2, Ubović, Fekete, Nađ, Nemet, Varga 3 (1), Janšik 4, Damonte 2, Vogel.

GRUPA B

DEVETO kolo grupe B: Novi Beograd – Ferencvaroš 14:13, Jug – OSC 12:8, Marselj – Sabadelj 9:6, Breša – Špandau 04 14:10.

TABELA: Breša 24, Novi Beograd 22, Ferencvaroš 18, Jug 14, Špandau 8, Marselj 7, OSC 6, Sabadelj 4 boda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati