ODRŽAN OSMI PO REDU "BELGREJD INDOR MITING": Pobede za Milicu, Elzana i Dinu

S. R.

15. 02. 2023. u 21:04

OSMI po redu „Belgrejd indoor miting“, još jednom je pokazao da srpska „kraljica sportova“ ne treba da brine za budućnost. Pobede na u dvorani na Banjici ostvarili su Milica Gardašević u skoku udalj, Elzan Bibić na 1500 metara, koji su poboljšali i izjendačili svoja najbolja lična ostvarenja. Ipak, sve simpatije i najjače aplauze beogradske publike izmamila je britanska sprinterka Dina Ašer-Smit.

ОДРЖАН ОСМИ ПО РЕДУ БЕЛГРЕЈД ИНДОР МИТИНГ: Победе за Милицу, Елзана и Дину

Foto: Privatna arhiva

Pred oko 2.000 ljudi, svetska prvakinja iz Dohe 2019, istrčala je trku na 60 metara u vremnu od 7,13 sekundi. Možda bi bila i na boljem nivou da „dosadni“ senzori nisu pustili trku tek iz četvrtog pokušaja.

Nije bilo u skoku udalj Ivane Vulete ali po mnogima njena naslednica u ovoj disciplini Milica Gardašević ostvarila je trijumf izjedačivši lični rekord u zatvorenom od 6,69. Mučila se novosađanka i pored najboljeg traga u pesku, ostavila još jednu vrednost samo u prvoj seriji od 6,61 metar.

Baš kao i 24-godišnjakinja, Elzan Bibić pobedio je u trci na 1500 metara sa ostvarenjem od 3.39,15 minuta čime je poboljšao najbolji rezultat u ovoj sezoni.

U bacanje kugle Armin Sinančević tek četvrtom mestu sa 20,81 sa samo jednim ispravnim hicem u trećoj seriji, dok je na šestom bio Asmir Kolašinac sa 20,36. Poobedio je Italijan Leonardo Fabri 21.53, drugi je bio Hrvat Fran Mihaljević 21,42, a treći takmičar iz BiH Mesud Pezer sa 20,91. Dok nažalost je nažalost četvrto mesto ostvario Aleksa Kijanović sa ostvarenjem 6,71 sekundi iako je u polufinalu ponovo izjednačio lični i državni rekord sa 6,66. Vredi napomenuti je da 16-godišnja Maša Rajić na 800 još više poboljšala vreme pošto je trku istrčala za 2,09, 22 sekunde.

Naše atletičare već u nedelju na istom mestu očekuje državno prvenstvo, kao poslednja provera za EP u dvorani u Istanbulu od 2. do 5. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju