PONOS JAGODINE: Lazar Kovačević na prijemu kod predsednika gradske skupštine, Palma uputio poziv svim sportistima (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 02. 2023. u 17:48

Lazar Kovačević, koga je Streljački savez Srbije proglasio za najboljeg strelca Srbije vazdušnom puškom u 2022. godini, a koga je danas primio predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, pozvao je sve sportiste grada na Belici da ostanu u svom gradu bez obzira na visoke uspehe.

ПОНОС ЈАГОДИНЕ: Лазар Ковачевић на пријему код председника градске скупштине, Палма упутио позив свим спортистима (ФОТО)

Foto:grad Jagodina

On se zahvalio lokalnoj samoupravi na uslovima koje je obezbedila za sportiste, pa i za strelce. Kovačević je obećao da će dati sve od sebe da se nađe na spisku za Olimpijske igre 2024. godine.

Trener Streljačkog kluba "Jagodina 92" Miomir Spasojević izjavio je da je na Svetskoj rang listi Lazar Kovačević na 10. mestu na planeti što je jedan od najvećih uspeha jagodinskog sporta u istoriji.

-Rezultati Lazara Kovačevića, kojim se Jagodina ponosi, još jedan su dokaz da je Jagodina grad sporta, da sportisti postižu vrhunske rezultate, a to znači da su u Jagodini stvoreni uslovi za takve rezultate, kako u individualnim tako i u kolektivnim sportovima. Na osnovu broja stanovnika Jagodina danas ima najuspešnije sportiste u Srbiji, od streljaštva, rukometa do borilačkih sportova – ocenio je Marković.

On je dodao da je za celu Srbiju važno da se širom sveta, zahvaljuući našim sportistima, intonira srpska himna i vijori srpska zastava. Sportisti su najbolji ambasadori naše zemlje.

-Do kraja godine potpuno ćemo adaptirati streljanu u Jagodini, tako da ćemo u našem gradu moći ugostiti i najbolje svetske strelce. Grad Jagodine daje i mesečne stipendije najboljim sportistima, a jedan od njih je Lazar Kovačević, koga očekujemo da vidimo na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu – dodao je Marković.

Foto:grad Jagodina

Foto:grad Jagodina

Kovačević će za postignute uspehe dobiti i posebnu nagradu Grada Jagodine.

Kovačević je, podsetimo, u 2022. godini osvojio zlatnu medalju pojedinačno na Svetskom kupu u Bakuu, a na istom takmičenju, u paru sa Andreom Arsović, izborio se za srebrnu medalju. Na svetskom prvenstvu u Kairu osvojio je bronzanu medalju ekipno, na evropskom prvenstvu u Norveškoj, u paru sa Andreom Arsović, srebrnu medalju, koju je dobio i na Mediteranskim igrama u Alžiru. Ovom uspešnom strelcu grad Jagodina je pre dve godine kupio savremenu pušku i specijalno streljačko odelo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)