KAKVO FINALE SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU! Danska i Francuska u borbi na "život i smrt": Svet je dobio trostrukog uzastopnog šampiona

Novosti online

29. 01. 2023. u 22:24

RUKOMETNE reprezentacije Francuske i Danske ukrstile su koplja u velikom finalu svetskog prvenstva za rukometaše. Fantastična utakmica u Štokholmu, borba na "život i smrt", završena je pobedom Danske rezultatom 34:29.

КАКВО ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У РУКОМЕТУ! Данска и Француска у борби на живот и смрт: Свет је добио троструког узастопног шампиона

Foto: Tanjug

Prvo poluvreme donelo je sjajnu predstavu, a skandinavska selekcija od početnog, pa sve do poslednjeg napada u prvom poluvremenu imala je prednost.

Ona je sredinom prvog dela dostigla maksimalnih +5, a na semaforu je pisalo 12:7. Selektor Žile reaguje tajm-autom i ljutito poziva svoje izabranike na klupu, a njihov odgovor je bio impresivan.

Baš od tog momenta, na parket su se vratili neki sasvim drugačiji "trikolori". Remili je povukao ceo tim i strahovitim udarcima cepao mrežu Holma.

Na njegovim krilima Francuska iz napada u napad topi prednost rivala, da bi na veliki odmor otišla sa samo -1, 15:16.

Samo što je krenulo drugo poluvreme Mem šalje projektil iz skok-šuta, a Francuzi dolaze i do izjendačenja.

Bila je to najava velikog povratka, međutim usledio je strahovit odgovor Danske. Lauge i Pitlik činili su čuda i bušili gol Žerara. Sledi serija 4:1 skandinavske selekcije, a kapital od tri gola Jakobsenovi izabranici čvrstom odbranom čuvaju sve do dva minuta pre kraja.

Gidlik šalje bombu kojom donosi nedostižnih +4, a golman Danske skida i sedmerac rivalu, i tada je bilo jasno. Svet je dobio trostrukog uzastopnog šampiona sveta - Dansku.

Najefikasniji akter finalne utakmice bio je nestvarni Lauge sa 9 golova, i to iz 10 šuteva ka protivničkom golu. Njegov sunarodnik Pitlik postigao je 8, dok su Remili sa 6 i Mem sa 5 bili najefikasniji u poraženom sastavu.

BONUS VIDEO: GOST NOVOSTI - Andrea Lekić, naša proslavljena rukometašica

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a