FEDERER I NADAL "ČUPAJU KOSU"! Novak Đoković rešio da im ništa ne ostavi!

Novosti online

29. 01. 2023. u 20:59

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, a onda poslao snažnu poruku koja se sigurno neće svideti ni njegovim najvećim rivalima, bilo da je u pitanju Rafael Nadal ili Rodžer Federer koji se prošle sezone penzionisao.

ФЕДЕРЕР И НАДАЛ ЧУПАЈУ КОСУ! Новак Ђоковић решио да им ништа не остави!

Youtube / Australian open

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023 osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa, čime je na dva načina ušao u istoriju tenisa (osim što će od ponedeljka opet biti prvi na ATP listi).

Najpre, od ovog dana, Nole je prvi igrač sa deset titula na pomenutom turniru, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim, Rafaelom Nadalom.

A Novak uopšte ne želi da stane na tome.

Naprotiv.

O tome svedoči i sledeća situacija.

Nedugo nakon što je Novak Đoković iznova pokorio Australijan open, seo je pred novinare i ujednom trenutku bio upitan - šta mu je sada motivacija, da li je još uvek ima, ili bi, to, otprilike, "bilo to".

Ni na kraj pameti mu, iako je u 36. godini života, nije da sada digne ruke od "belog sporta".


- Naravno da sam motivisan da osvojim što je moguće više grend slemova. U ovoj fazi karijere, najveći takmičarski motivacioni faktoru su ovi trofeji. O tome se radi, bez ikakve sumnje. Znate, nikada nisam voleo da se poredim sa drugima, ali, naravno, privilegija je biti deo razgovora kao jedan od najboljih igrača svih vremena. I, ako me ljudi takvog vide, to svakako laska, jer znam koliko truda i energije ulažem da, kao i drugi, osvojim grend slemove - počeo je Nole, pa gotovo u dahu nastavio:

- Još uvek imam mnogo motivacije! Hajde da vidimo dokle ću dogurati. Ne želim da stanem ovde. Nemam nameru da stanem ovde! Osećam se sjajno što se tiče mog tenisa, a znam da kada se osećam dobro, fizički i psihički, mogu da osvojim bilo koji grend slem. 

A posle ove male "pretnje" i najvećem rivalu, Rafaelu Nadalu koji je neprikosnoveni vladar sledećeg "slema", Rolan Garosa, Nole je dodao i ovo:

- Sviđaju mi se moje šanse za nastavak (ove trke za trofejima). Ali, još jednom moram da kažem, ništa se ovde ne poklanja, ništa se ne podrazumeva. Mnogo je igrača koji žele ovaj pehar, koji žele da budu na poziciji broj jedan. Ali, mnogo puta sam bio u ovoj situaciji i iskustvo mi pomaže da držim svoj um otvorenim, jer znam šta me očekuje. Ne znam koliku ću godina još igrati, na koliko "slemova" učestvovati, to zavisi od mnogo stvari, a ne zavisi sve samo od mog tela. Mislim da je izuzetno važno da imam podršku i ljubav najbližih, da sam u mogućnosti da idem i igra  a održavam balans sa privatnim životom, ali u isto vreme da imam psihički jasnu želju da jurim ove trofeje. Fizički mogu da održavam sebe spremnim. Svakako, 35 godina nije isto kao kad imate 25, iako bih voleo da verujem da jeste, ali... Još uvek mislim da imam još vremena (za vrhunski tenis) i... hajde da vidimo dokle ću dogurati - najavljuje Nole nove juriše na pehare, a time i učvršćivanje na mestu broj 1 u teniskoj istoriji.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)