JAČANJE SARADNJE Gradonačelnik Zrenjanina ugostio predstavnike Saveza za školski sport

Novosti online

10. 12. 2022. u 20:18

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura održao je radni sastanak s predsednikom Evropske asocijacije za školski sport i Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem i generalnim sekretarom Beogradske asocijacije za školski sport Slobodanom Đurićem.

ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ Градоначелник Зрењанина угостио представнике Савеза за школски спорт

Savez za školski sport/Grad Zrenjanin

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine Jovan Lekić i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Željko Tanasković, nekada vrhunski sportista, odbojkaš, danas je na dve značajne funkcije u oblasti školskog sporta. Istakao je da je tema sastanka s gradonačelnikom Zrenjanina bila širenje i unapređenje saradnje s Gradom Zrenjaninom, ali i Savezom za školski sport Vojvodine.

“Zrenjanin, kao evropaki grad sporta, zaslužuje da bude domaćin i organizator i velikih školskih takmičenja. Upravo zato smo danas ovde, jer planiramo da bar jedno od takmičenja u narednoj godini, iz kalendara Evropske asocijacije za školski sport, ili neki veliki međunarodni skupovi i kampovi školaraca, budu održani u Zrenjaninu”, rekao je Tanasković.

Tokom sastanka bilo je reči i o uspešno organizovanoj 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine, kojoj je prisustvovao i Željko Tanasković, a ovom prilikom gradonačelnik mu je uručio prigodnu publikaciju o toj najvećoj manifestaciji školskog sporta na teritoriji Vojvodine.

Generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić istakao je da je u planu nova poseta Zrenjaninu. I da u delegaciji iz Beograda treba da bude i sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić, kao i predstavnici Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić i Nebojša Jevremović.

U planu su zajednički projekti oko školskog sporta ova dva grada.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)