BRUKA: Evo šta su rukometašice Srbije doživele usred Slovenije na Evropskom prvenstvu

Novosti online

08. 11. 2022. u 22:25

RUKOMETAŠICE Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su doživele poraz i u trećem meču, a onda je otkrivena i jedna bruka.

БРУКА: Ево шта су рукометашице Србије доживеле усред Словеније на Европском првенству

Foto: RSS

Podsetimo, od Srbije je bolja bila selekcija Slovenije koja je u Celju trijumfovala i tako prošla dalje, ali...


Senku na ponašanje domaćina bacilo je jedno otkriće naših rukometašica koje su igrale vrlo, vrlo oslabljene na ovom šampionatu.


Naime, domaćin je krišom snimao treninge srpske selekcije, iako je to zabranjeno.

O tome je reprezentativka Srbije Jelena Lavko rekla sledeće:

"Žao mi je jer smo do sad sa Slovenijom imale učinak 3:0 u međusobnim susretima na velikim takmičenjima. Još mi je više žao kad suprotni tim snima treninge, tamo gde ne sme da bude kamera, nego se postavlja telefon i ajped da nas snimaju jer se plaše da li će nas pobediti sa ukupno četiri beka koja imamo. Šta onda više da se priča o rukometu i o sportu?", pita se naša rukometašica.

Selektor Uroš Bregar je pričao u nešto drugačijem tonu, ali takođe razočaran.

"Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračicamama, ali one nisu bile sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo", počeo je strateg ženske rukometne reprezentacije Srbije posle poraza od Slovenije i eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Srbija je zbog "problema sa vakcinacijom" nastupila oslabljena na Evropskom prvenstvu i vraća se kući sa učinkom 0-3.

"Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević. Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš", rekao je Bregar.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu