FILIP FILIPOVIĆ NAJAVIO KRAJ KARIJERE! Poslednji ples vaterpolo čarobnjaka

Novosti online

19. 10. 2022. u 20:48

JEDAN od najboljih vaterpolista sveta FilipFilipović je na druženju igrača Olimpijakosa i novinara najavio kraj bogate karijere.

ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ НАЈАВИО КРАЈ КАРИЈЕРЕ! Последњи плес ватерполо чаробњака

FOTO: AP

- Ovo je moja poslednja sezona u karijeri. Imamo najviše ambicije u ovoj sezoni, želimo što dalje u Ligi šampiona, želimo do finalnog turnira, do trona, zašto da ne - rekao je nekadašnji kapiten Srbije, a prenosi sajt "Total vaterpolo".

Biografija: Filip Filipović - čudesna vaterpolo karijera


Filipović je ponikao u Partizanu, igrao je za Radnički, Pro Reko, Solnok i od prošle godine za Olimpijakos.

Sa reprezentacijom Srbije je dvaput bio olimpijski prvak, dvaput šampion sveta, čak šest puta prvak Evrope, deset puta osvajač Svetske lige, dvaput Svetskog kupa, a u dva navrata i Mediteranskih igara.

I pre toga je osvajao medalje, i to kao junior, jer je s reprezentacijom do 19 godina bio četiri puta prvak Evrope, a dvaput prvak sveta.

Od nagrada se ističu Majska nagrada Sportskog saveza Srbije koju je dobio 2007. godine, LEN ga je četiri puta proglašavao za najboljnjeg igrača Evrope, bio je dvaput član idealnog tima Olimpijskih igara, Sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije 2021, a bio je i triput najbolji vaterpolista sveta, 2011. i 2014. i 2021. po izboru FINA.

Doda li se tome još samo nešto od "manje bitnih priznanja", kojima mnogi mogu samo da sanjaju, recimo - da je u pitanju najbolji strelac Svetskog prvenstva u Rimu 2009. sa 20 golova, ili Olimpijskih igara 2016, sa 19 pogodaka, nazire se koliko čudesna karijera se približila kraju.

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije