SPORTSKI ZEMLJOTRES! Rusi ponovo na borilištima: Vijoriće se zastava "zbornaje", intoniraće se himna

Novosti online

05. 10. 2022. u 17:21

NAKON što je došlo do eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine i zvaničnog početka rata sportisti iz Rusije pretpeli su ogromne posledice i gotovo da su eliminisani sa svih značajnih sportskih nadmetanja. Iako povratak ruskih sportista na borilišta deluje kao nemoguća misija sada članovima "zbornaje" stižu ohrabrujuće vesti.

СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава зборнаје, интонираће се химна

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Međunarodno boksersko udruženje (IBA) glasalo je da se poništi zabrana učešća ruskim i beloruskim takmičenjima pod svojim nacionalnim takmičenjima u narednom periodu. Krovna organizacija svetskog amaterskog boksa donela je odluku obrazloživši je da politika ne bi trebalo da ima ikakav uticaj na sport.

- Svim sportistima treba dati jednake uslove. Naša organizacija poštuje svoju autonomiju i ostaje politički neutralna i nezavisna. IBA želi mir i u svakom sukobu će igrati isključivo ulogu mirotvorca. Ruske i beloruske ekipe moći će da koriste svoje zastave i grbove, a ukoliko dođu do zlatnih medalja, intoniraće se njihove nacionalne himne - navodi se u zvaničnom saopštenju FIBA.

Sada je na potezu Međunarodni olimpijski komitet, koji je u prošlosti, doduše iz potpuno drugih razloga, imao brojnih nesuglasica sa IBA.

Ovakva odluka mogla bi da izazove veliku buru, a posledice bi vrlo lako mogle da budu i izbacivanje sporta iz programa Letnjih olimpijskih igara, što bi predstavljalo pravu katastrofu za jedan od najstarijih svetskih sportova.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu