JOŠ JEDAN TROFEJ STRELKINJE: Zorana Arunović diplomirala na Filološkom fakultetu

Lj. B.

28. 09. 2022. u 17:50

U sredu, 28. septembra, u dekanatu Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizovan je svečani prijem strelkinje Zorane Arunović, koja je pre nekoliko dana diplomirala na Katedri za slavistiku ovog fakulteta, na Grupi za ukrajinski jezik i književnost.

ЈОШ ЈЕДАН ТРОФЕЈ СТРЕЛКИЊЕ: Зорана Аруновић дипломирала на Филолошком факултету

FOTO: Filološki fakultet

Zanimljivost ovog susreta ogleda se i u tome što je dekan Filološkog fakulteta prof. dr Iva Draškić Vićanović Zorani predavala Uvod u filozofiju. Zorana živo pamti njena predavanja, na kojima se, pored razvijanja kritičkog duha,  suočila sa stepenom angažovanja koje studije zahtevaju i naučila kako da se nosi sa izazovima čije savladavanje podstiče lični razvoj. 

Zorana je istakla da je u teškim trenucima priprema za svetska prvenstva i Olimpijske igre potporu nalazila u ukrajinskoj književnosti. Veliku zaslugu za uspešno okončanje studija pripisuje profesorki ukrajinske književnosti Tanji Gaev, koja ju je pratila od početka studija, a kasnije, kada je njena sportska karijera uzletela i odvukla je od svakodnevnog učenja, nije joj dozvoljavala da odustane.

Prof. dr Draškić Vićanović podvukla je da je veoma važno da se čuje glas sportista po pitanju značaja obrazovanja, i naglasila da je ovim mladim ljudima neophodna sistemska podrška kako bi im se olakšalo suočavanje sa izazovima koje nameću obaveze profesionalnog bavljenja sportom, i kako bi karijeru uskladili sa studijama, posebno na državnom univerzitetu.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)