ANGELINA SKAČE KA ZLATU: poslednji dan svetskog atletskog prvenstva, dve Srpkinje na zaletištu skoka u dalj

S. R.

05. 08. 2022. u 22:48

ODLIČAN nastup u kvalifikacijama u skoku uvis daje našim atletičarkama pravo da u finalu napadnu najviši stepenik pobedničkog postolja.

АНГЕЛИНА СКАЧЕ КА ЗЛАТУ: последњи дан светског атлетског првенства, две Српкиње на залетишту скока у даљ

FOTO: SAS

Angelina Topić, kao i Zorana Rokavec, besprekornim nastupima, obezbedile su mesto među 12 najboljih na juniorskom SP do 20 godina u Kaliju, i za medalje će se boriti večeras od 22.35, poslednjeg dana nadmetanja u Kolumbiji.

- Kvalifikacije su prošle odlično, osetila sam stazu koja je fenomenalna. Atmosfera na stadionu je bila sjajna, a nadamo se još boljoj u finalu - istakla je Angelina.

Za finale nije bilo neophodno preskočiti normu 1,85 metara, već je 1.80 bilo dovoljno.

- Zadovoljna sam kako je takmičenje proteklo i što sam uspela da uđem u finale. Nadam se da ću u finalu skakati blizu ličnog rekorda 1,84. Nadam se da ću ga i oboriti - naglasila je Zorana.

Imponuje to što u kvalifikacijama prilikom svakog pokušaja naših atletičarki letvice niti jednom nisu padale. Takođe, Topićeva važi za jednog od najvećih na favorita na takmičenju, jer je 17-godišnja ćerka proslavljenih atletičara Biljane i Dragutina došla na nadmetanje posle zlata na juniorskom EP u Jerusalimu u junu (do 18 godina), sa preskočenih 1,96 metara.

Najveća konkurencija trebalo bi da joj joj bude Estonka Karmen Brus, koja je nedavno na SP za seniore u Judžinu bila sedma na svetu sa istom visinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna