VAŽNO IM JE SAMO DA PONIZE RUSIJU: Našli način kako da Rusima zabrane da dođu u Kinu

Novosti online

27. 07. 2022. u 17:40

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, a koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima.

ВАЖНО ИМ ЈЕ САМО ДА ПОНИЗЕ РУСИЈУ: Нашли начин како да Русима забране да дођу у Кину

Foto: Tanjug/Sputnjik

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i pomenutu državu, ali i Belorusiju koja joj pomaže. Kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

One uobičajene, da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, a pojedinci ili da prođu kroz isto, ili, poput tenisera, da mogu da se nadmeću ali samo ako se odreknu zastave, himne i imena države, danas su dobile novo poglavlje.

Naime, iako Kina nije uvela nikakve sankcije Ruskoj Federaciji niti Belorusiji, danas je doneta odluka od strane Svetske stonoteniske federacije (ITTF) da ni ruski ni beloruski takmičari ne mogu da dođu u Kinu na ekipni šampionat planete koji se tamo organizuje.

Kineski grad Čengdu biće domaćin pomenutog šampionata sveta od 30. septembra do 9. oktobra, a tim povodom je Izvršni komitet ITTF-a saopštio sledeće:

Stonoteniski reketi / Foto: AP

"Tokom sastanka u švedskom Malmeu, 26. i 27. jula, Izvršni komitet ITTF-a je potvrdio da timovima koji predstavljaju stonoteniske saveze Rusije i Belorusije neće biti dozvoljeno da učestvuju na Svetskom ekipnom prvenstvu u Čangduu.


Još 1. marta smo takmičarima iz Rusije i Belorusije zabranili učešća na našim nadmetanjima, u skladu sa preporukama Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta.


Radna grupa ITTF-a koja prati situaciju u Ukrajini, koja pritom koordiniše napore da bi se omogućilo ukrajinskim stonoteniserima da se takmiče, ali i koja razmatra prethodne odluke, posavetovala je naš Izvršni komitet da se nisu stekli uslovi koji bi doveli do promene odluke o zabrani".

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)