POTPISANA SARADNJA: MUP Srbije želi da pomogne promociji i popularizaciji srpskog sporta

Novosti online

25. 07. 2022. u 18:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas u ime Ministarstva unutrašnjih poslova sporazume o saradnji sa predstavnicima Streljačkog saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije, Tekvondo asocijacije Srbije, Srpskog atletskog saveza, Rvačkog saveza Srbije i Karate kluba "Šampioni" iz Banje Koviljače.

ПОТПИСАНА САРАДЊА: МУП Србије жели да помогне промоцији и популаризацији српског спорта

FOTO: MUP Srbije

Cilj je ostvarivanje još veće promocije i popularizacije srpskog sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, navedenih saveza i Republike Srbije na domaćem i međunarodnom planu.

- Uveren sam da ćemo zajedničkim delovanjem i saradnjom ostvariti još bolju afirmaciju i prezentovanje i Ministarstva unutrašnjih poslova i naših sportskih saveza, ali i srpskog sporta i Republike Srbije i na domaćim i na svetskim takmičenjima. Ali, naša saradnja će, pre svega, biti uspešna u onoj meri u kojoj budemo motivisali mlade ljude da požele da počnu da se bave sportom, da požele da postanu deo Ministarstva unutrašnjih poslova i usvoje zdrav način života - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

FOTO: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da su  država Srbija i MUP, u proteklih godinu i po dana, uložili značajna sredstva u razvoj sporta u policiji i da će saradnja sa sportskim savezima značajno doprineti daljem razvoju sporta među pripadnicima policije.

- Kao ministru unutrašnjih poslova važno mi je da moji policajci budu zdravi i da imaju jednake uslove i šansu da se bave sportom. Verujem da će se formiranjem policijskih sportskih udruženja uz pomoć sportskih saveza  mnogo više policijskih službenika baviti rekreativnim sportom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da pripadnici Sportske jedinice MUP-a imaju zapažene rezultate na "Svetskim policijskim igrama" u Roterdamu i da za sada imaju tri osvojene zlatne medalje.

- Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolje uslove za pripreme i treninge, a saradnja sa sportskim savezima omogućava našim sportistima policijskim službenicima da imaju najbolje trenere i najbolju edukaciju - zaključio je Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna