FEJZIĆ BICIKLOM DO NAJVIŠEG PUTA U EVROPI: Uspešni tekvondista za sedam dana stigao od Vršca do Paso delo Stelvio

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 07. 2022. u 13:22

DAMIR Fejzić, srpski reprezentativac u tekvondou i najmlađi član srpske ekspedicije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ostvario je još jedan podvig van tatamija – biciklom se popeo na najviši asfaltni put u Evropi.

ФЕЈЗИЋ БИЦИКЛОМ ДО НАЈВИШЕГ ПУТА У ЕВРОПИ: Успешни теквондиста за седам дана стигао од Вршца до Пасо дело Стелвио

Privatna arhiva

Od rodnog Vršca do italijanskog Paso delo Stelvio, koji se nalazi na 2.758 metara nadmorske visine, stigao je za sedam dana. Na tom putu, dugom preko hiljadu kilometara, prošao je kroz šest država.

Sam uspon na ovaj planinski prelaz, koji se graniči sa Švajcarskom, bio je najzahtevniji. Trebalo je preći ukupno 1.808 metara uspona, prosečnog nagiba 7,4 posto.

Privatna arhiva

Passo dello Stelvio

Fejzić je, tako, još jednom dokazao da se upornošću i voljom mogu ostvariti svi ciljevi, koliko god to delovalo teško. Naročito kada se zna da je pre nekoliko godina utvrđeno da ima proširenu srčanu aortu, te da su mu naši lekari zbog toga savetovali da prestane da se bavi sportom i napornim fizičkim aktivnostima.

Gotovo svake godine, kada je pauza u svetu tekvondoa, on ide na biciklističke ture po Evropi. Pre sedam godina je sa prijetaljem prevalio 750 kilometara od Vršca do Bratislave, preko Beča.

Trenutno se nalazi u Milanu i za tri-četiri dana očekuje da će stići kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili