ISKOPAO JE ČOVEKU OKO I ZABRANJEN MU JE ULAZAK U SAD: Otac Tajsona Fjurija je jedini čovek kog se bokserski šampion plaši

Novosti online

25. 06. 2022. u 16:16

NEDAVNO se pojavila informacija o borbi rođenog brata svetskog šampiona u teškoj kategoriji Tajsona Fjurija, Tomija protiv "jutjubera" Džejka Pola. Jutjuber je kao razlog zbog kog britanski bokser odlaže meč sa njim naveo to što njegov otac ne može doputovati u SAD, jer mu je zabranjen ulazak u zemlju. Ipak, Tomi je izjavio kako će se borba održati, i da mu ne treba niko iz porodice pored ringa kako bi ga pobedio.

ИСКОПАО ЈЕ ЧОВЕКУ ОКО И ЗАБРАЊЕН МУ ЈЕ УЛАЗАК У САД: Отац Тајсона Фјурија је једини човек ког се боксерски шампион плаши

Foto: Printskrin/Twitter/C&M Boxing Productions

Međutim, priča zbog koje otac dvojice boksera Tajsona i Tomija, Džon Fjuri, ne može da uđe u Ameriku je veoma zanimljiva.



Džon se nekada i sam se bavio "plemenitom veštinom", doduše i ne toliko uspešno. On se nije istakao u organizovanom sportu, jer jer previše voleo zabave, alkohol i prostitutke, a 2011. kada je već bio u ozbiljnim godinama završio je u zatvoru, zbog tuče u kojoj je jednom čoveku iskopao oko.

Zbog tog incidenta Džon je dobio zatvorsku kaznu od 11 godina. Ali, sa robije je pušten 2015. godine. Zbog kriminalnog dosijea, njemu je zabranjen ulazak u SAD.

Džon je rođen u porodici irskih nomada, ili irskih Cigana, kako ih zovu. Od mladosti je voleo da se bije, što je i porodična tradicija. Fjurijevi su bili poznati kao dobri u borbama golim pesnicama koje su bile veoma popularne u Engleskoj.

Mnogi Cigani su se borili u ilegalnim tučama bez rukavica i jasnih pravila, a samo nekoliko njih je uspelo da dođe profesionalnih bokserskih voda. Fjuru je to pošlo za rukom, njegova bokserska karijera je trajala osam godina. Imao je 13 borbi, osam pobeda, četiri poraza i jedan nerešen rezultat.


Nakon što je napustio boks, on je nastavio da se bori golim šakama, nastavljajucći tradiciju svojih predaka. U jednoj od takvih borbi, dobio je najveći honorar u karijeri - 100 hiljada funti.


BONUS VIDEO: Danilo Pantić stigao na pripreme Partizana
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna