POTRESNE SCENE: Izgubila svest i potonula na dno bazena, plivačica umalo izbegla tragičnu smrt u Budimpešti (VIDEO)

Novosti online

23. 06. 2022. u 07:59

DRAMA na Svetskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti, američka plivačica Anita Alvarez onesvestila se tokom nastupa i potonula je na dno bazena. Samo zahvaljujući munjevitoj reakciji izbegnuta je velika tragedija i gubitak jednog mladog života.

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ: Изгубила свест и потонула на дно базена, пливачица умало избегла трагичну смрт у Будимпешти (ВИДЕО)

FOTO: Printksrin/you tube

Devojku meksičkih korena spasao je iz vode njen trener Andrea Fuentes, kada je nastupala u finalu slobodnog umetničkog plivanja u sredu, koje je moglo da bude njeno poslednje.

Nakon što je završila svoju rutinu, Alvarezova je izgubila svest i potonula na dno bazena. Američki trener je u odeći skočio da spase 25-godišnju sportistkinju, uhvatio je i herojski isplivao na površinu, noseći beživotno telo svog pulena. 

Umetnička plivačica, koja je još uvek bila u nesvesti, zatim je odneta na nosilima u medicinski centar na bazenu, uz gromoglasne aplauze podrške gledalaca u areni, dok su njena porodica i saigrači u šoku strepeli za njen život. 

- Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća - rekla je Andrea Fuentes za špansku "Marku".

Ona je takođe iznenadila medije izjavom da Alvarezova planira da se odmori ceo dan u četvrtak, pre nego što se u petak takmiči u slobodnom timskom takmičenju, uprkos nemilim scenama koje su viđene.

Plivačica, koja je proglašena za sinhro sportistkinju godine SAD 2016. i 2019. godine, borila se za medalju na svom trećem Svetskom prvenstvu, ali je završila na sedmom mestu.

FOTO: EPA

Ovo nije prvi put da se Alvarezova onesvestila u vodi. Isto se dogodilo prošle godine u Barseloni na kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)