SPORTSKI SAVEZ SRBIJE DODELIO MAJSKE NAGRADE: FSS, Sportski savez Priboj, TK Galeb i drugi odneli prestižno priznanje

N. I.

20. 05. 2022. u 18:55

NAJVEĆE sportsko priznanje u Srbiji - Majske nagrade, dodeljene su danas u Narodnoj skupštini. Među laureatima bili su Fudbalski savez Srbije, Sportski savez Priboja, Tekvondo klub Galeb, karatistkinja Jovana Preković, Čongor Baranj (kuglanje), sportski stručnjak Goran Mikec, direktor Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić, i drugi.

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ДОДЕЛИО МАЈСКЕ НАГРАДЕ: ФСС, Спортски савез Прибој, ТК Галеб и други однели престижно признање

FOTO: SSS

Predsednik SSS Davor Štefanek je prvo pozdravio goste, predsednika Narodne skupštine, Ivicu Dačića, ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, predsednika OKS Božidara Maljkovića i ostale zvanice.


Pre dodele priznanja, na predlog Štefaneka, na funkciju generalnog sekretara SSS ponovo je izabran Goran Marinković.

Najbolji nacionalni sportski savez je Fudbalski savez Srbije. Teritorijalne to je Sportski savez Priboja na čelu sa Filipom Komaricom. A najbolji klub je TK Galeb.

Najbolja sportistkinja u olimpijskom sportu je karatistkinja Jovana Preković, a u neolimpijskom kuglaš Baranj Čongor.


Majsku nagradu su i dobili: sportista sa invaliditetom Zdravko Savanović, trener Goran Mikec, funkcioner Milica Vukašinović Vesić, novinar Sašo Ilijoski. Nagrada za životno delo uručena je legendarnom bokseru Mirku Puzoviću.
 


Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, čestitao je srpskim sportistima i funkcionerima na priznanjima.

- Srpski sportisti su ponovo, u poslednjih godinu dana dokazali da ova zemlja ima čime da se ponosi. Svi mi sa radošću, posle godinu dana izazova u kojima smo se našli, možemo da kažemo da smo srećni što pobeđujemo, obaramo rekorde i što živimo u zemlji evropskih i svetskih šampiona - rekao je Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*