CSKA ĆE IGRATI EVROLIGU U BEOGRADU? "Daćemo sve od sebe da nastavimo bogatu istoriju"

Novosti online

20. 05. 2022. u 15:27

UPRKOS što se u ovom trenutku ratu u Ukrajini ne nazire kraj, čelnici moskovskog CSKA poslali su Evroligi pismo u kojem su i zvanično izrazili svoju želju da se već sledeće sezone vrate u najelitnije takmičenje u Evropi.

ЦСКА ЋЕ ИГРАТИ ЕВРОЛИГУ У БЕОГРАДУ? Даћемо све од себе да наставимо богату историју

FOTO: N. Paraušić

O svemu tome biće govora i ovih dana u Beogradu, za vreme Fajnal-for turnira. U teoriji, CSKA je spreman da se takmiči čak i pored svih transportnih ograničenja koja su nametna Rusiji, zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini.


Kako piše grčki "totalbasket" - Moskovljani bi prepreke zbog putovanja mogli da prevaziđu tako što bi na evroligaške utakmice leteli preko Istanbula ili Beograda, a utakmice bi igrali u našem glavnom gradu.

Predsednik ruskog velikana, Andrej Vatutin, rekao je da će slavni ruski klub određeno vreme morati da smanji svoje sportske ambicije, dok se ne završi "tranzicioni period". Inače, osmerostruki prvak Evrope sledeće godine slavi 100. rođendan i bilo bi žalosno da zbivanja na najvećoj sceni "starog kontinenta" mora posmatrati sa strane.

- Pre svega, nismo spremni da odustanemo od ugovora o trajnom učešću u Evroligi. Naši vlasnici u potpunosti podržavaju klub koji sledeće godine slavi 100 godina postojanja. Siguran sam da će se CSKA vratiti na vrh, čak i ako nam za to treba vremena. Daćemo sve od sebe da nastavimo bogatu istoriju kluba i dodaćemo još torfeja u naš muzej - rekao je Vatutin.

BONUS VIDEO - Legenda Partizana o majstoricama ABA lige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave