STRAZBUR SVIMA U MISLIMA: Vaterpolisti večeras u Podgorici protiv Grčke za plasman u Svetsku ligu

S. K.

28. 04. 2022. u 08:00

DELFINI u Podgorici vade kartu za Strazbur. Vaterpolistima je prva prepreka Grčka, s kojom se sastaju večeras (21.00) u četvrtfinalu završnog turnira evropskih kvalifikacija Svetske lige.

СТРАЗБУР СВИМА У МИСЛИМА: Ватерполисти вечерас у Подгорици против Грчке за пласман у Светску лигу

FOTO: M. Vukadinović

Pobednik u petak (21.00) u polufinalu igra sa Mađarskom ili Španijom, a meč za zlato je u subotu (21.00). Prve tri ekipe plasiraće se na F8.


Večerašnji meč biće i repriza olimpijskog finala u Tokiju. Nadamo se da će i naša podmlađena selekcija slaviti protiv Helena, koji su, takođe, ostali bez nekoliko najiskusnijih igrača.

- Videćemo kako će sve izgledati u bazenu. Grčka stalno napreduje kao ekipa, tako da očekujem tešku utakmicu. U stvari, na ovom nivou nema lakih ekipa, pogotovo što mislim da se posle Olimpijskih igara sve ekipe traže, još se nije iskristalisao novi poredak u odnosu na stari, jer su mnogi igrači otišli. Zato svaka utakmica nosi određenu neizvesnost - ističe kapiten Branislav Mitrović.

Trofejni golman smatra da je za našu novu selekciju, bez šestorice veličanstvenih, važna svaka utakmica, turnir kako bi što pre došla do željene igre.

- Za ekipu koja nije igrala dugo zajedno bitan je svaki minut. Moramo da znamo da je potrebno i vreme za ozbiljnije zahteve, a mi imamo dugoročne ciljeve. Iz tog ugla trebalo bi gledati i ovaj turnir. Opet ne bi se trebalo opterećivati tim stvarima. Turnir je veoma ozbiljan, a mi imamo cilj, bez obzira na to da li smo uigrani ili ne, da pružimo maksimum, da ostvarimo što bolji rezultat kako bismo se plasirali na F8 - podvlači Mitrović.

BONUS VIDEO - Srpske rukometašice slave odlazak na Evropsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere