RUS POD ISTRAGOM ZBOG PODRŠKE PUTINU: Oduševio je naciju ovim potezom, ali mu MOK to nije oprostio

Novosti online

07. 03. 2022. u 10:14

MEĐUNARODNA gimnastička federacija (FIG) objavila je u nedelju da je zatražila pokretanje disciplinske istrage protiv ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka.

РУС ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ ПОДРШКЕ ПУТИНУ: Одушевио је нацију овим потезом, али му МОК то није опростио

Foto: Printskrin

Kuljak je postao "innteresantan" disciplincima FIG zbog detalja koji je nosio na grudima tokom ceremonije dodele medalja na Svetskom prvenstvu u Dohi. 

Kuljak je osvojio bronzu na razboju, dok je zlato pripalo Ukrajincu Kovtunu. Ali ruski gimnastičar, koji nije imao pravo da se takmiči pod zastavom i grbom svoje otadžbine, na grudima je imao latinično slovo "Z" na mestu gde inače stoje grb ili zastava Rusije.

Isto to slovo ili simbol, o čijem značenju je podeljeno mišljenje, nalazi se na tenkovima i drugim vojnim vozilima ruskih snaga u Ukrajini. A FIG smatra da je Kuljak postavljanjem ovog simbola podržao vojnu akciju Rusije u Ukrajini.

Inače, FIG je odlučio da od ponedeljka ruski i beloruski takmičari više neće moći da učestvuju u takmičenjima pod njenima okriljem, po preporuci MOK-a, kojom je ova organizacija prekršila jedno od svojih osnovnih načela da nema mešanja sporta i politike.

BONUS VIDEO - Ruski tenkovi sve bliže Kijevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri