ODLIKOVANJE I PARTIZANU: Vučić uručio ordenje crno-belima, porodici Dude Ivkovića, legendama boksa i džudoa...

Novosti online

15. 02. 2022. u 13:49

NA svečanoj ceremoniji dodele odlikovanja povodom obeležavanja Dana državnosti u Palati Srbija, predsednik Aleksandar Vučić je uručio 88 odlikovanja, a neke od njih i pojedincima koji su se istakli u sportskim delatnostima.

ОДЛИКОВАЊЕ И ПАРТИЗАНУ: Вучић уручио ордење црно-белима, породици Дуде Ивковића, легендама бокса и џудоа...

Foto: Tanjug

Za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane, a povodom 75 godina postojanja, ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je vaterpolo klub Partizan.

Orden je u ime crno-belih primio najbolji vaterpolista sveta i član upravnog odbora kluba Filip Filipović.

Filip Filipović prima orden u ime vaterpolo kluba Partizan od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića / Foto: Tanjug


Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je, posthumno, Dušan Duda Ivković, velikan srpske, jugoslovenske i evropske košarke, jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena. Odlikovan je za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti javnih i sportskih delatnosti.


Orden je primio sin legendarnog trenera Pavle Ivković.

Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena odlikovan je Mujo Bajrović, legenda jugoslovenskog boksa, dvostruki osvajač bronza na prvenstvima Evrope, za naročite zasluge i promociju bokserskog sporta u Republici Srbiji.

Isto odlikovanje pripalo je i Stanislavu Jankoviću, bivšem džudisti, doživotnom počasnom predsedniku DŽudo saveza Kipra, za naročite zasluge u jačanju odnosa Republike Srbije i Kiparske Republike u oblasti sporta.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)