"VUKOVI" BEZ MILOSTI: Novi Beograd pobedio, Radnički izgubio u Ligi šampiona

S. K.

09. 02. 2022. u 21:35

NOVI Beograd je opravdao ulogu favorita, dok je Radnički ispao iz trke za završni turnir Lige šampiona od 2. do 4. juna u srpskoj prestonici.

ВУКОВИ БЕЗ МИЛОСТИ: Нови Београд победио, Раднички изгубио у Лиги шампиона

Dušan Mandić Foto M. Vukadinović

Izabranici Dejana Jovovića su u devetom kolu grupe A očekivano lako savladali autsajdera, Dinamo Tbilisi sa 19:7 (5:1, 2:2, 6:2, 6:2), dok je Šumadince u njihovom bazenu torpedovala Barseloneta sa 9:3 (7:0, 1:0, 1:2, 0:1). U desetom kolu Mandić i drugovi idu u goste Breši, dok Kragujevčani putuju u Tbilisi na megdan Dinamu.

"Vukovi" su krenuli silovito, poveli sa 5:0, a onda se, po običaju, u drugoj četvrtini opustili. Ipak, u drugom poluvremenu su se razgoropadili u napadu i Gruzine poslali kući sa 19 golova u mreži. Strelci za Novobeograđane: Strahinja Rašović 4, Mandić 3, Perković 3, Šušiašvili 2, Vučinić 2, Gogov 2, Duško Pijetlović 1, Drašović 1 i Viktor Rašović 1.

Radnički je u meč sa španskim prvakom ušao bez Marka Radulovića, ali sa nadom da može da naprave još jedno iznenađenje. Nažalost, igrači Barselonete su odigrali furiozno prvu četvrtinu, skoro perfektno, mrežu je sjajno čuvao Aguire (11 odbrana) i stekli nedostižnu prednost od 7:0. Naš šampion bio je totalno nemoćan i dekoncentrisan u napadu, tako da je Ukropina tek u 20. minutu prvu put našao put do mreže Barselonete. Osim Ukropine, mrežu rivala zatresli su još Krug i Lukić.

Srećom, po domaćina, Katalonci su u drugom poluvremenu smanjili gas, nisu forsirali, tako da je domaćin izbegao rezultatski debakl.

GRUPA A

DEVETO kolo Grupe A: Olimpijakos – Breša 5:8, Radnički – Barseloneta 3:9, Novi Beograd – Dinamo Tbilisi , Jadran ST – Ferencvaroš 9:7.

TABELA: Breša 23, Novi Beograd 17, Olimpijakos 16, Ferencvaroš 16, Barseloneta 14, Jadran ST 9, Radnički 7, Dinamo 0 bodova.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna