SRBI VLADAJU REGIONOM: Zvezda i Loznica Regionalne lige u boksu

Novosti online

25. 12. 2021. u 11:35

REGIONALNA liga u boksu pokazala se kao pun pogodak u oživljavanju, jačanju i podizanju kvaliteta klupskog boksa bez kojeg nema procvata plemenite veštine. Pod parolom „za spas boksa" krenulo se u zajedničku akciju u pisanje nove istorije ovog sporta koji je u zemljama Zapadnog Balkana tavorio decenijama na marginama.

СРБИ ВЛАДАЈУ РЕГИОНОМ: Звезда и Лозница Регионалне лиге у боксу

FOTO: BSS

Kroz takmičarsku 2021. odigrana su četiri kola Regionalne lige nakon koji su se zahvaljujući pobedama kao lideri na tabelama istakli klubovi iz Srbije, Crvena zvezda i Loznica.

Naredno, 5. kolo zakazano je za februar 2022, dok će poslednje 6. kolo biti održano u martu naredne godine. Nakon toga sledi plej of u kome će se boriti četiri najbolje ekipe grupe A i B. Pobednici će izboriti finale iz kojeg će se vinuti šampion ovog takmičenja koje je protreslo Balkan i ujedinilo ljubitelje boksa širom regiona.

Jedan od najistaknutijih boksera ove Lige je mladi reprezentativac Srbije Almir Memić koji boksuje za BK Loznica i koji nas je sjajno predstavljano na Svetskom prvenstvu u Beogradu gde je pokazao od kakvog materijala je satkan i da su pre njim velika dela.

- Regionalna liga je zaista jedna dobra i posebna sportka bokserka priča, nešto čemu se svi radujemo i uvek sa nestrpljenjem isčekujemo naredna kola ovog takmičenja. Radujem se novim susretima i želim da ostanemo lideri na tabeli i ne samo to, već da osvojimo titulu. Daću sve od sebe za nastavak pobednosnog niza Loznice i verujem u naše visoke domete. Svetsko prvenstvo u beogradskoj Areni nikada neću zaboraviti, još uvek sam u tom snu, još uvek me drži taj adrenalin i atmosfera koja je bila fenomenalna. Želim da takvih trenutaka puno doživimo svi zajedno i da se borimo za Srbiju i donosimo medalje, mi to možemo i verujem u našu sjajnu budućnost, a pokazali smo da vredimo i da imamo budućnost – ističe Memić.

FOTO: BSS

Srpski teškaš Sadam Mogamedov koji je na smotri najboljih boksera sveta u našoj prestonici ostavio srce na terenu i bio na korak od borbe za medalju, istim žarom boksuje i zalaže se kada su u pitanju i mečevi Reginalne lige gde se bori pod zastavom BK Crvena zvezda.

- Svaki moj meč je meč u kome ostavljam srce u rignu ako su u pitanju Srbija i Zvezda. Imali smo sjajne mečeve u toku ova četiri održana kola, ostali smo ne poraženi i verujem da ćemo i istom ritmu ići do kraja, do titule. Obećavam vrhunske borbe i pobede – zaključio je Mogamedov.

Regionalna liga u boksu ugledala je svetlost dana maja 2021. godine kroz odigrana prva kola ovog takmičenja u kome je učešće uzelo osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija) podeljenih u dve grupe.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu