KOLAKOVIĆ NE ŽELI DA BUDE DEO STATISTIKE: Nekadašnji selektor odbojkaša Srbije objasnio Poljacima zašto se nije ponovo kandidovao

S. K.

03. 12. 2021. u 14:08

POLJACI s nestrpljenjem iščekuju ko će posle odlaska Vitala Hejnena preuzeti njihovo odbojkašku selekciju. Mesecima se govori da je Nikola Grbić prvi favorit, ali pošto još nema dozvolu Peruđe moguće je da neko drugi sedne na vruću klupu svetskih prvaka. Zato je predsednik Saveza Sebastijan Sviderski za poljske medije rekao da se nada da će do Božića rešiti pitanje selektora.

КОЛАКОВИЋ НЕ ЖЕЛИ ДА БУДЕ ДЕО СТАТИСТИКЕ: Некадашњи селектор одбојкаша Србије објаснио Пољацима зашто се није поново кандидовао

Foto: Ilustracija

Domaće novinare je zanimalo zašto se nije kandidovao nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković, koji je pre četiri godine konkurisao za kormilara Poljske. Trofejni trener je strateg Alurona za koji igra Uroš Kovačević.

- Savez ima svoje favorite, konkurs je samo favormalnost, a ja ne želim da igram ulogu statističara. Da Savez želi da vodim njegove odbojkaše jednostavno bi reklu "Igore dođi". To je zakon federacije i ja im ništa ne zameram - rekao je za poljske medije Kolaković, koji je posle Srbije vodio i Iran.

O Nikoli Grbiću, kojeg je trenirao, rekao je sve najbolje:

- Odbojka mu je sve, ceo život je posvetio odbijci. Nikola mnogo zna o ovom sportu. Naučio sam mnoge stvari od njega, čak i kada je bio igrač. Želim mu sve najbolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)