POVRATAK NA VELIKA VRATA: Svet ponovo govori o srpskom boksu!!

Novosti online

06. 11. 2021. u 15:10

Pre dve godine Srbija je učestvovala na svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu u Rusiji. Naša reprezentacija je zabeležila samo jednu pobedu. Mukotrpan rad velika ulaganja u boksere i struku doneli su da se sada možemo pohvaliti sa ukupno 15 pobeda uz jednu osvojenu bronzanu medalju na SP koje se danas završava u Beogradu.

ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА: Свет поново говори о српском боксу!!

FOTO: BSS

Sve u svemu kada se stvari podvuku napravljeno je najveće Svetsko prvenstvo u istoriji olimpijskog boksa. Podatak da je bilo 102 zemlje sa preko 1.250 učesnika (bokseri treneri službena lica) govori sam po sebi. Srbija je posle tačno 26 godina osvojila medalju na svetskom prvenstvu.

Arena je bila domaćin i po ko zna koji put pokazala da u njoj je zaista sve što se napravi spektakularno, na otvaranju 12.000 gledalaca, prvog dana finala 5.500.

O Ceremoniji svečanog otvaranja i dalje se zaista prepričavaju priče bilo je fenomenalno sa puno dešavanja i preko 250 statista.

Ceremonija finala koje se održava u petak i subotu imaće manje glamurozniji tok. AIBA je pokazala da je dolaskom Umara Kremleva podigla puno nivo svoje organizacije.

A bilo je predivno videti defile dodele medalja. U njoj su učestvovali predstavnici Žandarmerije i pravili su fenomenalan špalir kada su dizanje zastave. Medalje su dodeljivali neke i od legendi jugoslovenskog boksa kao što su Mirko Puzović, Tadija Kačar,  Damir Škaro i drugi.

FOTO: BSS

Miloš Biković kad specijalni promoter Svetskog prvenstva takođe je bio na zatvaranju uz Roy Jones junior koji je u Beogradu od početka Svetskog prvenstva. Poznate su predvodili  glumac Viktor Savić i reper Smoke Mardeljano.

Vladimir Mirončikov dobio je zasluženu bronzanu medalju. Na njoj su mu čestitali predsednik Aleksandar Vučić, ministri Aleksandar Vulin Vanja Udovičić, predsednik BSS Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

 posle Zagreba kada sam postao prvak Balkana ovo je još jedan veliki uspeh. Bronza sija. Učiniću sve da su i medalju još sjajniju u jermeniji sledeće godine na evropskom prvenstvu a onda u boji na zlato u Parizu - poručio je Mirončikov.

Odličan utisak ostavili su i kapiten Vladimir Babić i Vakid Abasova iako nisu osvojili medalje. Takođe je mladi Aličić najavio blistavu budućnost.
Srpski boks se vratio o srpskom boksu se priča.

BONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama