POBEDA MLADOSTI, SPORTA I RADOSTI: Na sajmu sporta u N. Sadu predstavlja se 330 klubova

S. BAJIĆ

15. 10. 2021. u 21:38

Grad Novi Sad i Gradska uprava za sport su u ovogodišnji Sajam sporta, kao manifestaciju od posebnog značaja, uložili 2,2 miliona dinara. U organizaciji smotre sportista , pored domaćina, Novosadskog sajma, učestvovali su Gradski sportski savez i Savez za školski sport.

ПОБЕДА МЛАДОСТИ, СПОРТА И РАДОСТИ: На сајму спорта у Н. Саду представља се 330 клубова

FOTO: S. Bajić

Manifestaciju su otvorili Miloš Vučević, novosadski gradonačelnik i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji su smotru raznih sportskih disciplina, manifestaciju od značaja za Novi Sad, okarakterisali kao jedinstven prikaz stvaralaštva sportista.

- Malo je manifestacija koje mogu da izmame osmehe i stvore radost. Drago mi je što sam u gradu koji je pokazao da je grad pobednika, koji voli da uđe u bitku sa evropskim metropolama i da pobedi. Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, Evropska prestonica kulture, ali i sporta, po svim dostignućima sportista i zbog organizacije međunarodnih takmičenja. Deca koju vidimo sigurno će biti nosioci najsjajnijih medalja. Ova godina je godina u kojoj smo oborili rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, a to ne bismo uspeli bez podrške lokala i Pokrajine. Kroz ovakve manifestacije želimo da pridobijemo decu u veliku sportsku porodicu naše zemlje – naglasio je Udovičić.

FOTO: S. Bajić

Gradonačelnik Vučević nije krio emocije što su se na smotri sportista okupili i sportske legende, olimpijski, svetski i evropski šampioni, Vasa Mijić, Veljko Petković, Slobodan Boškan, Željko Rebrača, Zlatko Kesler, Borislava Perić- Ranković, Nada Matić, Aleksandar Jovančević, Aranka Binder…

FOTO: S. Bajić

- Srećemo legende sporta iz raznih disciplina, olimpijske i paraolimpijske šampione, ali i decu koja se bave sportom. Bitno je da oni budu na sportskim terenima, da se druže, jer bavljenje sportskim aktivnostima je važno za mentalno zdravlje i socijalizaciju. Pre godinu i po dana ovde smo sa volonterima i pripadnicima Vojske Srbije postavljali privremenu bolnicu, a danas imamo pobedu života, pobedu sporta pod kupolama Sajma. Jer, upravo ta dečja radost i njihovi osmesi su pobeda. Ne kažu tek tako, da na jedan dinar koji uložimo u sport, uštedimo dva dinara u zdravstvu. Sajam sporta zaslužuje da ima poseban status u kalendaru Novosadskog sajma. Predstavlja se 330 sportskih organizacija, mi ulažemo u sport mnogo više nego ranije i nastavićemo tim pravcem – istakao je Miloš Vučević.

Grad Novi Sad i Gradska uprava za sport su u ovogodišnji Sajam sporta, kao manifestaciju od posebnog značaja, uložili 2,2 miliona dinara. U organizaciji smotre sportista , pored domaćina, Novosadskog sajma, učestvovali su Gradski sportski savez i Savez za školski sport.

U hali su postavljeni poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, badminton, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo, šah i druge sportove. Na štandovima su dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju, a na Manježu Novosadskog sajma, posetioci mogu da se upoznaju i sa konjičkim sportom.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)