SRPSKA LEGENDA OTKRILA Igrao sam za Hrvatsku dok mi je porodica ratovala protiv hrvatske države

Novosti online

01. 10. 2021. u 08:55

ŽIVOT piše čudne priče. Jednu takvu imao je i legendarni srpski sportista.

СРПСКА ЛЕГЕНДА ОТКРИЛА Играо сам за Хрватску док ми је породица ратовала против хрватске државе

TANJUG / Zvonimir Barisin

Vladimir Vujasinović je gostujući u podkastu "Pod kapicom" ispričao dosad nepoznate detalje iz svoje karijere. 


Vujasinović je rođen u Rijeci, prošao je mlađe kategorije Hrvatske, odigrao jednu utakmicu za tamošnju reprezentaciju, iako mu se rodbina borila u ratu protiv "Lijepe njihove". No, na kraju je završio u Beogradu i napravio vaterpolo karijeru u kojoj je osvojio svetsko zlato, tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro.

– Moj otac je radio privatno i više nije mogao doći do posla. To je rat, ne mogu da se ljutim ni na koga. Majka je bila poslovođa supermarketa, a kad se sve to počelo zahuktavati, degradirali su je na prodavačicu na železničkoj stanici. To je bio najgori posao. Dolazili su dobrovoljci, ulazili joj u prodavnicu, pričali joj svašta, bili naoružani... Ona je teško proživljavala sve to – rekao je Vujasinović u pomenutom podkastu, a prenosi "Večernji list".

FOTO: M. Vukadinović

Vladimir Vujasinović

Gotovo u dahu je dodao:

– U isto vreme, Hrvatski savez je, pretpostavljam, prepoznao moju situaciju i radio na tome da me zadrže. U tom nekom stanju trebalo je da počnem da igram za hrvatsku reprezentaciju, sa svom tom rodbinom koja se brani od hrvatske države, s roditeljima koji su u problemu. Čak sam i odigrao za Hrvatsku. Odveli su nas u Nemačku, bila je to juniorska reprezentacija i to je bilo nezvanično... Mislim da Hrvatska još nije bila primljena u FINA ili LEN. Bile su u Nemačkoj juniorska i seniorska reprezentacija, ja sam igrao za juniore recimo u 18 časova, pa u osam uveče za seniore. Dva puta smo to ponovili.

Otkrio je i kako je završio u Srbiji:

– Dok sam bio u Hanoveru ili u tako nekom gradu, nisam ni znao da mi je otac bio u Beogradu i pričao sa Zvezdom i Partizanom. Kad sam se vratio s tog putovanja, dočekao me je otac i rekao kakva je situacija. Nije bilo "moraš", već mi je rekao da razmislim i u martu sam bio u Beogradu, počeo sam da igram za Crvenu zvezdu i to je to...

BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NOVA ESPN LISTA NAJBOLJIH BOKSERA: Nakon Kanelovog poraza sve se promenilo