SRBIJA SAZNAJE RIVALE: Sutra žreb za SP u odbojci

Novosti online

29. 09. 2021. u 17:59

SUTRA od 17 sati u Moskvi će biti održan za Svetsko prvenstvo u odbojci koje će se održati naredne godine u Rusiji. Na velikom takmičenju učestvovaće i Srbija.

СРБИЈА САЗНАЈЕ РИВАЛЕ: Сутра жреб за СП у одбојци

FOTO: CEV

Na jubilarnom 20. prvenstvu 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze na programu su od 26. do 29. avgusta naredne godine, preneo je danas Odbojkaški savez Srbije.

Pored naše selekcije i domaćina Rusije na SP će učestvovati  Poljska (dvostruki uzastopni šampion sveta), Italija, Slovenija, Iran, Japan, Tunis, Kamerun, Brazil, Argentina, Portoriko, Kanada, Francuska, SAD, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 selekcija, po dve prvoplasirane iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, koje će zatim formirati četiri grupe po četiri tima. Treću fazu koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, četiri pobednika grupa, i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Svetsko prvenstvo biće igrano u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Krasnojarsku, Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju, od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista