POVUKAO SE HAKUHO: Najveći sumo rvač svih vremena rekao zbogom posle više od 1000 pobeda i 45 osvojenih velikih turnira u karijeri (VIDEO)

Novosti online

27. 09. 2021. u 20:35

NAJVEĆI šampion sumo rvanja Hakuho povlači se zbog problema sa kolenima nakon što je ostvario više od hiljadu pobeda u karijeri, javlja danas "Bi-Bi-Si".

ПОВУКАО СЕ ХАКУХО: Највећи сумо рвач свих времена рекао збогом после више од 1000 победа и 45 освојених великих турнира у каријери (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Rođen je 1985. godine u Ulan Batoru kao Menhbatin Davažargal, a njegovo sumo ime Hakuho na japanskom znači Beli Feniks.

U Japan je stigao sa 15 godina, na poziv legendarnog mongolskog sumo rvača Kjokušuzana, ali isprva nijedan majstor nije hteo da ga podučava jer je bio krhke građe za sumo rvača tog uzrasta. Na kraju je primljen u školu Mijagino posle intervencije Kjokušuzana.

Tokom karijere, Hakuho je osvojio više titula, ostvario više pobeda nego ijedan drugi rvač u istoriji.

Hakuho je debitovao 2001. godine i šest godina kasnije promovisan je u jokozunu (najviši rang za borca u sumo rvanju).

Poznat je po svom napadačkom stilu i daju mu se zasluge za promovisanje ovog sporta.

Međutim, brojne borbe su uzele danak i Hakuno je morao da ide na operaciju desnog kolena ranije ove godine, dodaje Bi-Bi-Si.

Prošle godine je dobio upozorenje od Saveta jokozuna, koje mu je poručilo da bi nedolasci na buduće turnire mogli da ga penzionišu.

Nakon što je osvojio svoj 45. turnir u julu rvač je otkrio da njegovo fizičko stanje nije dobro i da razmišlja o završetku karijere.

Dobio je japansko državljanstvo 2019. godine, pa će moći da vodi svoju grupu rvača ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)