BUDI I TI ŠAMPION: Otvoren 10. jubilarni sajam sporta

Novosti online

24. 09. 2021. u 18:28

Pod sloganom "Budi i ti šampion" otvoren je jubilarni 10. Međunarodni sajam sporta.

БУДИ И ТИ ШАМПИОН: Отворен 10. јубиларни сајам спорта

Foto: Tanjug

„I ove godine okupili smo ceo sistem srpskog sporta sa istim ciljem kao i u prethodnoj deceniji, da pored promocije sportskih vrednosti i rezultata, kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu. U periodu koji je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona'''', poručio je Udovičić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva omladine i sporta, on je istakao da Srbija nije odustala i nije se predala, i da je država pružila nikad veću podršku sistemu sporta, kao i da su nagrade za osvajače medalja udvostručene u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i isplaćene u rekordnom roku.

''''Naši olimpijci su osvojili rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši paraolimpijci su osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Zajedno smo postigli uspehe za poštovanje i ponos i dokazali da smo deo sistema koji se pokazao kao najbolji kad je bilo najteže”, istakao je Udovičić.

Tokom ovogodišnjeg Sajma sporta, koji se po prvi put održava na otvorenom prostoru, posetioci će biti u prilici da se oprobaju u brojnim sportovima i druže sa aktuelnim olimpijskim, paraolimpijskim, svetskim i evropskim šampionima.

„Svima koji izdvoje svoje vreme i posete Sajam sporta, a pogotovo našim najmlađim budućim šampionima, želim da uživaju i iskoriste priliku da se oprobaju u što većem broju sportova. Nikad nije kasno da zavolite sport, zato budite šampioni, izađite na teren sa svojim drugarima, to je uvek najbolji izbor koji možete doneti, budite sigurni”, poručio je najmlađim posetiocima Sajma ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)