ODBOJKAŠI JURE NOVO FINALE: Italija rival Srbiji na putu ka meču za zlato

Tanjug

18. 09. 2021. u 09:27

MUŠKA odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Katovicama igra protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva.

ОДБОЈКАШИ ЈУРЕ НОВО ФИНАЛЕ: Италија ривал Србији на путу ка мечу за злато

Foto arhiva VN

Aktuelni šampion Evrope igraće 12. put u polufinalu EP od 1995. godine, a srpski odbojkaši nisu učestvovali u borbama za medalje jedino 2009. i 2015. godine.

Sa večerašnjim rivalom u borbi za finale u Katovicama, Srbija je do sada 17 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabeležila 10 pobeda.

Selektor Slobodan Kovač nada se dobrom rezultatu i ističe da obe ekipe imaju motiv u večerašnjem meču.

- Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion - rekao je Kovač.

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina, na današnji dan u Beču, u finalu EP 2011. godine, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

- Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probaćemo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat - poručio je selektor "orlova".

Meč Srbija i Italija (21) je drugo polufinale, dok će se u prvom sastati Poljska i Slovenija od 17.30 sati.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna