POLJACI, MAJSTORI SPEKTAKLA: Pune tribine u Krakovu i Gdanjsku

S. K.

13. 09. 2021. u 07:54

POLjSKA je još jednom dokazala da je "zemlja odbojke".

ПОЉАЦИ, МАЈСТОРИ СПЕКТАКЛА: Пуне трибине у Кракову и Гдањску

Foto: CEV

Pune tribine prvo u Krakovu, gde su se igrali mečevi grupe A 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji, pa u Gdanjsku, u kojem je preksinoć počela nokaut-faza, nisu razgalile srca samo domaćih igrača, nego i asova ostalih selekcija. I "orlovi", koji su se sinoć u osmini finala sastali sa Turskom, priznaju da uživaju kada su gosti svetskih prvaka.

Igrači ističu i da je veoma teško zbog pandemije korone igrati pred praznim tribinama, tako da ih pune dvorane u poljskim gradovima i te kako inspirišu. Marko Podraščanin je nedavno primetio da osećaju simpatije Poljaka, a Marko Ivović je pre par dana za sajt CEV izjavio:

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo kada smo se u Krakovu sastali sa domaćinom, da ponovo igramo pred punim tribinama. Jer, zbog situacije sa pandemijom sportisti su počeli da gube osećaj da igraju za navijače i za emocije - naglasio je Ivović.

Posebno su, naravno, ushićeni domaći odbojkaši. Sjajna atmosfera u Gdanjsku inspirisala ih je da preksinoć u osmini finala lako savladaju Finsku sa 3:0 (25:16, 25:15, 25:14).

- Neverovatan je osećaj igrati u prepunoj dvorani. Navijači nam daju dodatnu snagu, a mi uvek moramo da damo sve od sebe. Izborili smo četvrfinale, tako da nas sada očekuju teži protivnici, koji igraju na mnogo višem nivou - ističe libero Poljaka Pavel Zatorski.

A koliko im znači podrška sa tribina naglašava i tehničar Fabijan Drizga:

- Divno je igrati pred publikom. Srećni smo što vidimo rasprodatu arenu. Posle svega što se dogodilo u poslednje dve godine, nadam se da će ovo "normalno" ostati kod nas, jer igramo za navijače. Divno je osetiti njihovu podršku, jer je bilo teško kada su tribine bile prazne i bukvalno smo mogli da čujemo škripu naših patika.

Zbog poraza od favorizovanih Poljaka nisu bili razočarani ni Finci, čiji kapiten Niklas Sepanen nije krio oduševljenje zbog atmosfere koju stvaraju Poljaci na utakmicama:

- Važno je napomenuti da i igrači iz drugih reprezentacija osećaju i uživaju u atmosferi koju stvaraju poljski navijači, čak i ako igraju protiv domaćeg tima. Uvek je neverovatno igrati u Poljskoj, jer je ambijent verovatno najbolji na svetu. Sjajno je ovde igrati - kazao je Sepanen.

RUSI OTPISALI UKRAJINU

RUSI više ne dozvoljavaju iznenađenja, pa su u osmini finala savladali Ukrajinu sa 3:1 (22:25, 25;16, 25:19, 25:22). U utorak se za ulazak u polufinale bore sa domaćinom Poljskom.

- Bio je težak meč i dobra borba. Ukrajinci su nas malo iznenadili, pokazali dobru odbojku, ali su nam i pomogli brojnim greškama. Naš napad je bio ključ pobede - ističe za sajt CEV kapiten Rusije Igor Kobzar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima