BEZ PRAVA NA PORAZ: Odbojkaši se danas sele u Gdanjsk, gde će se igrati nokaut-faza Evropskog prvenstva

S. K.

09. 09. 2021. u 08:00

ORLOVI u Krakovu nisu blistali protiv slabijih rivala, ali su pobedama nad Portugalijom i Grčkom završili takmičenje u grupi A 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

БЕЗ ПРАВА НА ПОРАЗ: Одбојкаши се данас селе у Гдањск, где ће се играти нокаут-фаза Европског првенства

FOTO: CEV

Naši se danas iz Krakova sele u Gdanjsk, gde će se igrati utakmice osmine finala i četvrtfinala. Podsetimo, polufinale i mečevi za medalju igraju se 18. i 19. septembra u Katovicama.

- Poslednji meč protiv Grka bio je neočekivano težak. Međutim, znamo ako želimo da zabeležimo pobedu na EP da moramo da se mučimo, jer nema više lakih protivnika, zato što odbojku danas igraju svi. Uspeli smo da grupnu fazu završimo pobedom i da se spremimo za ono što dolazi, to je osmina finala, nadam se i četvrtfinale. To su mečevi za koje živimo, zbog kojih smo došli ovde, za koje radimo sve ovo vreme - ističe Aleksandar Atanasijević.

Aleksandar Okolić, koji je prošle godine igrao u Olimpijakosu, priznao je da su ga Grci iznenadili:

- Oni su igrali fantastično. Malo smo ih potcenilo, pravili previše grešaka. Ali, bilo je vidljivo i da smo umorni, bio nam je to peti meč za šest dana. Srećom, idemo dalje, imaćemo tri, četiri dana i da treniramo i da se odmorimo za osminu finala. Nas ne treba da zanima s kim ćemo da igramo u tom meču, jer važni smo samo mi, da budemo fokusirani na našu igru. Verujem kada se oporavimo da ćemo biti maksimalno spremni za dane odluke.

Selektor Slobodan Kovač ne krije da je bio nezadovoljan odnosom igrača prema meču sa Grčkom, kao i da se boji da im se takav pristup ne osveti u mečevima odluke.

- Uvek su problematične utakmice koje su već "dobijene" ili ne znače ništa. Tada je teško igrati, a protivnik je veoma motivisan. Imamo dosta iskusnih igrača kojima te utakmice padaju teško, za koje se teško motivišu. Tada sav teret pada na mlađe igrače, ali oni bez obzira na kvalitet ne mogu da budu nosioci. Jedino me je zadovoljio peti set - kaže Kovač.

Duel sa Grcima je zabrinuo kormilara Srbije pred osminu finala:

- Slede utakmice biti ili ne biti. A reakcije sa ranijih utakmica mogu skupo da nas koštaju, jer može da se desi "hoćeš, a ne ide". Zato moramo da pričamo i da razjasnimo neke situacije. Moramo ubuduće da budemo maksimalno koncetrisani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri