PRIJEM ZA MLADE KUGLAŠE IZ ZRENJANINA: Najmađi Uroš se pripremao ceo raspust (FOTO)

B. Grujić

07. 09. 2021. u 21:58

GRADONAČELNIK Zrenjanina, Simo Salapura, upriličio je prijem za mlade kuglašice i kuglaše iz Zrenjanina, koji su na nedavno održanom svetskom prvenstvu u konkurenciji pionira, kadeta i juniora, u Kranju i Kamniku u Sloveniji, osvojili ukupno sedam medalja.

ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ КУГЛАШЕ ИЗ ЗРЕЊАНИНА: Најмађи Урош се припремао цео распуст (ФОТО)

Foto: B. Grujić

Za reprezentaciju Srbije nastupilo je desetoro mladih Zrenjaninaca, koji nastupaju za dva lokalna kluba Banat i Kristal, kao i beogradski Singidunum i novosadske klubove Radnički i Alimenta.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovalo je sedam mladih reprezentativaca, Milena Jurišić, Olivera Čikoš, Višnja Živanović, Miona Grujić, Miloš Rajoć, Uroš Papić i Vuk Boškov, kao i Bosiljka Božić članica Upravnog odbora Kuglaškg saveza Srbije i sekretar Kuglaškog kluba Kristal iz Zrenjanina.

Juniorka Višnja Živanović, članica Radničkog iz Novog Sada, osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu u kombinaciji i bila najuspešnija takmičarka Srbije, bronzane medalje u tandemu osvojile su juniorke  Milena Jurišić iz zrenjaninskog Kristala i Olivera Čikoš iz Alimente, dok su bronzu ekipno osvojili kuglaši Kristala  Renata Bodo, Miloš Rajić i kadetkinja Miona Grujić, koja kugla za novosadsku Alimentu.

- Obožavam ovaj sport, pokreće me i mnogo znači u životu, pripreme su bile naporne, ali sam izdržala sve i sada se ponosim osvojenim medaljama - naglasila je Višnja Živanović, najuspešnija srpska kuglašica.
Gradonačelnik Evropskog grada sporta, Simo Salapura čestitao je mladim kuglašima veliki uspeh  i poželeo im još bolje rezultate u narednom periodu, uz napomenu da su istinski ponos sportskog Zrenjanina.

UROŠ BIO NAJMLAĐI

- Pripremao sam se tokom celog raspusta, nastup u Sloveniji mi mnogo znači, jer sam uspeo da dođem do svetskog prvenstva. Ponosan sam na svoje drugove iz reprezentacije koji su osvojili medalje i nadam se da ću im se uskoro pridružiti - rekao je najmlađi u selekciji Srbije, pionir Uroš Papić.

POLjSKA OTKAZALA DOMAĆINSTVO

Svetsko kadetsko i pionirsko prvenstvo održano je od 21-26. avgusta, dok su se juniori takmičili od 27-31. avgusta u Sloveniji, koja je preuzela organizaciju takmičenja, nakon što je Poljska otkazala domaćinstvo, zbog pandemije  korona virusa.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri