ULOVLJEN SOM OD PET KILOGRAMA: Održano takmičenje u sportskom ribolovu na Vlasinskom jezeru

J. S.

31. 08. 2021. u 11:42

KLUB sportskih ribolovaca ,,Vlasinsko jezero-pastrmka“ uz svesrdnu pomoć Turističke organizacije opštine Surdulica je organizovao devetu po redu ,,Vlasinsku somovijadu“ na Vlasinskom jezeru, koja je ove godne okupila ukupno 12 ekipa.

УЛОВЉЕН СОМ ОД ПЕТ КИЛОГРАМА: Одржано такмичење у спортском риболову на Власинском језеру

Foto: Printskrin Youtube/ LOV I RIBOLOV

Najuspešnijim učesnicima dvodnevnog takmičenja uručene su diplome i vredne nagrade.

Prvo mesto je osvojila ekipa u sastavu Stefan Stajić i Aleksandar Cvetković iz Surdulice, koji su ulovili soma težine 5,000 kg i dužine 93 centimetara. Drugo mesto je osvojila je ekipa takođe iz Surdulice u sastavu Vilijan Vučković, Boban Pavlović i Radmilo Radivojević sa ulovljenim1 somom težine 3,750 kg i dužine 80 cm. Najmlađi učesnik devete „Vlasinske somovijade“ bio je Tadija Marinković, koji je na poklon dobio ribolovački štap.Pobednici i nagrađeni takmičari su svoje vredne nagrade ustupili Turističkoj organizaciji opštine Surdulica, kako bi se putem javne licitacije prikupio novčani iznos u dobrotvorne svrhe.

Devetu po redu Vlasinsku somovijadu je otvorila direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica Biljana Nikolić a zatvorila predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, koja je ujedno sa predsednikom Kluba sportskih ribolovaca ,,Vlasinsko jezero-pastrmka“ Predragom Milošević podelila vredne nagrade.

S obzirom da je “Vlasinska somovijada“ manifestacija koja svojim sadržajima doprinosi smanjenju broja soma u jezeru, Turističke organizacije opštine Surdulica kao korisnik ribarskog područja Predela izuzetnih odlika ,,Vlasina“ će i dalje podržavati održavanje ove manifestacije svake godine.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije