SP ZA MLAĐE JUNIORE: Adriana naša uzdanica

J. L. - S. K.

16. 08. 2021. u 19:44

NEMA odmora za naše mlade atletičare. Samo što su završili takmičenje na Balkanijadi u Kraljevu, od sutra do nedelje očekuje ih Svetsko prvenstvo do 20 godina u Najrobiju (Kenija).

СП ЗА МЛАЂЕ ЈУНИОРЕ: Адриана наша узданица

FOTO: Goran Šljivić

Srbiju će predvoditi svetska rekorderka u kate-goriji mlađih juniorki u bacanju koplja do 500 grama (70,10 m) Andriana Vilagoš, čudo od deteta iz Malog Iđoša. Ona je granicu snova od 70 metara prebacila baš u gradu na Ibru.

- Učešće na Balkanijadi je bila njena velika želja i zato se i takmičila, bez obzira na to što je blizu Svetskom prvenstvu. Nadala se da će prebaciti 70 metara i zaista je bila odlična - ponosno kaže Đerđi Vilagoš, majka i trener sjajne atletičarke.

- Nadamo se da će i u Keniji biti među prve tri bacačice. Ima drugi najbolji rezultat, a najveći rivali su joj Grkinja, koja je pobedila na Evropskom prvenstvu, i Kubanka koja je sjajna, ostali mislim da su slabiji od Adriane.

Podsetimo, na EP u Talinu za starije juniore i juniorke Vilagoš je osvojila srebro hicem od 60,44 m. Tada je pobedila Grkinja Elina Tzenko sa 61,18 metara.

Inače, SP će se održati na stadionu "Kasarni", koji prima 60.000 gledalaca. Za medalje će se boriti skoro 1.000 atletičara, iz 119 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a