SREĆKO LISINAC POSLE LIGE NACIJA: Bićemo pravi na Evropskom prvenstvu

Slobodan Krstović

27. 06. 2021. u 08:15

SREĆKO Lisinac nije ni slutio da će se već u prvom setu protiv Slovenije na startu Lige nacije povrediti i da će drugove bodriti sa tribine, a kasnije kraj malih ekrana.

СРЕЋКО ЛИСИНАЦ ПОСЛЕ ЛИГЕ НАЦИЈА: Бићемо прави на Европском првенству

FOTO: M. Vukadinović

EP Jedan od naših najboljih odbojkaša smatra da su zaslužili da igraju F4 u Riminiju, ali i naglašava da će izvući pouke kako bi bili mnogo bolji na EP od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

- Prvo me je pregledao doktor Andro Đenini u Bolonji i rekao da dve, tri nedelje ne opterećujem nogu, da ne trčim, skačem, da ne radim polučučnjeve, vežbe kojima mogu da opteretim zglob. U kontaktu sam sa našim fizioterapeutima, konsultujem se svaki dan, radim terapije i za nedelju dana trebalo bi da počnem vežbe na jačanju zgloba, tetive i ligamenata. Verujem da ću biti spreman do početka priprema za Evropsko prvenstvo na Palama - priča Lisinac.

VRATIĆE NAM SE DRUGOM PRILIKOM

NA opasku da je poraz od Argentine bio preloman u trci za polufinale Lisinac ističe:

- Mislim da nam je falilo malo, da smo na primer protiv Rusa imali dobijenu utakmicu, ali jednostavno se desi žuta minuta. Dobar je znak da smo i u tim utakmicama koje smo gubili igrali veoma dobro. Posle duge pauze, kovida mislim da smo čak dobro prošli. Smatram da smo solidno izgledali i zaslužili F4. Nije se desilo i verujem da će nam se to vratiti drugom prilikom, na nekom drugom takmičenju. Najbitnije je da svi budemo zdravi.

Srećko naglašava da se oseća dobro, da hoda normalno, ali da mora da pazi na zglob. Svestan je da mora da bude strpljiv, a veoma je zahvalan fizioterapeutu Ivanu Popoviću, koji mu je pomogao da može da hoda normalno. Naglašava da je povreda jako nezgodna, a krivo mu je što nije jedini, već su zbog povrede mečeve u Ligi nacija morali da propuste Uroš Kovačević, Stevan Simić i Nikola Jovović.

- Tako se namestilo, bitno je da niko nije teže povređen. Mislim da ćemo svi biti spremni za početak priprema za EP. Najbitnije je da na Pale dođemo svi zdravi i da se spremimo za najveće napore, kako bismo na Prvenstvu opravdali ulogu evropskog šampiona - naglašava Lisinac.

FAJNAL SIKS

LISINAC smatra da je bilo prostora da se i ove godine igra Fajnal siks:

- Mislim da je to trebalo da naprave, kada smo već mesec dana u mehuru. Trudile su se sve reprezentacije, igrači su se odrekli privatnog života i mislim da su mogli da nađu mesta da se još dve ekipe bore za medalju. To je možda za nauk. Možda nije loše da se na ovaj način organizuje Liga nacija i u budućnosti. Ranije smo putovali sa kraja na kraj sveta, nismo imali vremena za trening, za oporavak. Mislim da je za prvi put bilo solidno organizovano - kaže Lisinac.

Trofejni bloker je dugo bio sa ekipom u Riminiju. Ipak, vratio se pre saigrača u Beograd.

- Takmičenje je fizički iscrpljujuće, nije lako izdržati tri dana utakmice pa tri dana pauze. Neki su igrali sve utakmice, Podraščanina i Krsmanovića maltene nije imao ko da zamenu, a i Ivović nije propustio nijedan meč. Bilo je teško, ali mislim da su momci ostavili dobar utisak. Bar je meni tako izgledalo sa strane. Mislim da su se stvarno borili, dali maksimum i mislim da mogu da budu zadovoljni. Ostaje žal što nismo igrali F4, jer to kvalitetom zaslužujemo. Ali, viša sila je uslovila da se to ne desi. I one mečeve koje smo gubili, igrali smo dobro i bili slabiji za nijansu. Videli smo šta treba da poboljšamo i mislim da ćemo na tome da radimo u pripremama za Evropsko prvenstvo. Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo, za razliku od Lige nacija, gde je nekoliko nas došlo nedelju dana uoči puta za Rimini, tako da nije bilo vremena da unapredimo igru - smatra Lisinac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)