PODRAŠČANIN I IVOVIĆ NAJBOLJI: Trofejni bloker i primač najuspešniji na individualnim listama u Ligi nacija za odbojkaše

S. K.

24. 06. 2021. u 10:49

ODBOJKAŠI nisu izborili polufinale Lige nacija u Riminiju, ali su zato uspešni na individualnim listama. Marko Podraščanin i Petar Krsmanović su prvi i drugi u konkurenciji blokera, dok je Marko Ivović najbolji primač grupne faze.

ПОДРАШЧАНИН И ИВОВИЋ НАЈБОЉИ: Трофејни блокер и примач најуспешнији на индивидуалним листама у Лиги нација за одбојкаше

Foto: FIVB

Ivović je i treći server, četvrti napadač i četvrti poenter. Nikola Jovović je drugi primač, dok je Dražen Luburić deveti poenter i deseti napadač. Ipak, to nije bilo dovoljno "orlovima" da se plasiraju na F4. Šokatni porazi od Argentine i Kanade gurnuli su naše na šesto mesto. Izabranici Slobodana Kovača su na svetskoj rang listi sedmi, dok su prvi Brazilci.

Ruku, na srce da se zbog pandemije nije igralo u "mehuru" u Riminiju, već da se igralo po starom, onda bi se organizovali F6 i Srbi bi se borili za medalju. Ovako, ostaje da svi ozdrave i da se što bolje spreme za Evropsko prvenstvo od 1. do 19. septembra.

Inače, u subotu u polufinalu sastaju se: Brazil - Francuska (11.30), Poljska - Slovenija (15.00). Finale je u nedelju od 15 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a