MAKS ZAPRETIO ŠAMPIONU: Pobeda Verštapena u Monaku nagoveštava mnogo uzbudljiviju sezonu nego ranije

V. N.

24. 05. 2021. u 19:16

MNOGI se sada pitaju, da li polako dolazi kraj ere neprikosnovenog Luisa Hamiltona. Brtitanac je totalno proklizao na petoj trci šampionata Formule 1 za VN Monaka, kada je zauzeo, za njega, preskromno sedmo mesto? Samim tim, prepustio je lidersku poziciju Maksu Verštapenu, koji je zabeležio već drugi trijumf ove sezone.

МАКС ЗАПРЕТИО ШАМПИОНУ: Победа Верштапена у Монаку наговештава много узбудљивију сезону него раније

Verštapen sa devojkom Dilarom Sanlik Foto EPA

Odgovor je teško dati u ovom trenutku, sezona se tek zahuktava, ali činjenica je da na početku sedmostruki šampion nije tako dominantan kao prethodnih godina. To samo nagoveštava da bi "najbrži cirkus na točkovima" ove godine mogao da bude kudikamo zanimljiviji nego prethodnih, kada su i "price na grani" znale da će Britanac biti šampion.

- Poseban je osećaj pobediti u Monte Karlu. Trka je sjajna, vozi se mnogo krugova i zaista moraš da budeš koncentrisan. Uvek želiš pobedu u trci. Sećam se kada sam bio mali, uvek sam sanjao da slavim baš ovde. Naravno, ponosan sam, ali i mislim unapred, sezona je duga - svestan je Ferštapen da bitka tek počinje.

Trijumfom u Monte Karlu, Holanđanin je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od Britanca, i prvi put u karijeri se našao na čelu najbržih vozača na svetu.

- Nikada ne znate šta će se dogoditi, ali radi se o gumama i o tome da budete dobri u taktici prilikom zaustavljanja. Ostali vozači su otišli ranije u boks, što mi je olakšalo, ali kontrolisali smo trku - zadovoljan je vozač Red Bula, koji je preuzeo lidersku poziciju konstruktora od Mercedesa, što je, takođe, prvi put u poslednjih osam sezona.

Naredna trka u šampionatu na programu je 6. juna, za VN Azerbejdžana u Bakuu.

VOZAČI

1. M. Verštapen (Holandija) 105

2. L. Hamilton (V. Britanija) 101

3. L. Noris (V. Britanija) 56

4. V. Botas (Finska) 47

5. S. Peres (Meksiko) 44

6. Š. Lekler (Monako) 40

7. K. Sainc (Španija) 38

8. D. Rikardo (Australija) 24

TIMOVI

1. Red Bul 149

2. Mercedes 148

3. Meklaren 80

4. Ferari 78

5. Aston Martin 19

6. Alfa Tauri 18

7. Alpin 17

8. Alfa Romeo 1


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!