OVO SE NIJE DESILO OD RATKA RUDIĆA: Hrvati frustrirani zašto je Srbija Olimpijski šamion, a barakude pete! Pronašli krivca

Novosti online

10. 08. 2021. u 09:12

Vaterpolo reprezentacija Srbije je na Olimpijskim igrama u Tokiju odbranila zlato osvojeno u Riju pre pet godina.

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ОД РАТКА РУДИЋА: Хрвати фрустрирани зашто је Србија Олимпијски шамион, а баракуде пете! Пронашли кривца

Foto AP

Čak sedmorica igrača su se oprostila od reprezentacije na najbolji mogući način. Hrvati su bili peti u Tokiju, pa se sad čude kako su Srbi šampioni. 

U analizi "Večernjeg lista", navodi se da su vaterpolisti Srbije osvojili poslednje zlatno odličje na 32. Olimpijskim igrama, obazirući se i da su se Grci držali do rezultata 10:10.

- Ali potom su Srbi u silovitom finišu još jednom dokazali da su najbolji na svetu - počinje osvrt hrvatskog lista na vaterpolo turnir.

- Hrvatska je peta, što je uzrok još jedne frustracije za nas. Ne zato što zavidimo Srbima, nego zato što su to ekipe otprilike podjednakog kvaliteta. Bili smo i finalisti na prethodnim igrama. Uostalom, Hrvatska je u grupi pobedila Srbiju 14:12 - navodi se u tekstu.

Autor teksta Anton Filić pita se da li bi trebalo promeniti selektora hrvatske reprezentacije.

- Mi smo svoj stav izneli: (Ivica) Tucak nas nije uverio da zaslužuje i treći olimpijski ciklus. Ionako je selektor s najdužim stažom na toj poziciji, godinu dana duže i od velikog Ratka Rudića. Priliku treba pružiti i drugima. Podsetite se da smo se mi jedva kvalifikovali za Tokio, provukli smo se kroz iglene uši. Iako volimo sebi da tepamo da smo vaterpolo velesila, u ovom trenutku ne držimo nijednu titulu.

Foto: N.Paraušić

Ivica Tucak, selektor na stubu srama u Hrvatskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere