PRED MEČ ZA TREĆE MESTO: "Ginućemo" za bronzu, obećavaju odbojkašice

S. K.

06. 08. 2021. u 21:02

SRPKINjE su sa suzama u očima napustile "Arijake arenu", jer su im Amerikanke raspršile snove o olimpijskom zlatu. Pobednici Lige nacija su u polufinalu neočekivano za 80 minuta nadigrale svetske i evropske prvakinje sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:23).

ПРЕД МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО: Гинућемо за бронзу, обећавају одбојкашице

FOTO: AP

Maja Ognjenović i drugarice u nedelju (2.00 po našem vremenu) za bronzu će se boriti sa Južnom Korejom, koju su u grupnoj fazi savladale sa 3:0.

- Ovo je bio definitivno jedan od onih dana kada ništa ne ide i kada ekipa zaista igra slabo. Možda se nismo pripremili na pravi način za ovu utakmicu i te neke greške koje smo napravili u pripremi, ne mislim taktičke, moramo da ispravimo u utakmici za bronzanu medalju - priznao je za sajt OSS selektor Zoran Terzić.

Strateg Srbije je konstatovao da devojke moraju što pre da zaborave duel sa Amerikankama:

- Nemamo previše razloga da budemo čak i tužni, jer nismo imali neku šansu da preokrenemo meč. Jednostavno, bio je to jedan od onih dana kada retko šta funkcioniše u ekipi. Amerikanke su igrale odlično, bile su motivisane da nas pobede. Verovatne pamte poraz u polufinalu Rija 2016.

Našim damama je malo šta polazilo za rukom. Slabo su servirale, nisu bile sigurne na prijemu, u drugom setu su rivalkama poklonile čak 10 poena. Jedino su u trećem setu učinile sve da produže šansu. Spasle su prvu meč-loptu, ali druga je donela veliku tugu u našem taboru.

- Svi smo razočarani. Priželjkivali smo to finale i borbu za zlato. Na utakmici nije bilo kako treba da bude. Želja je postojala, ali igra nije bila na nivou. Ali, i protivnik je odigrao sjajjno. Borićemo se za bronzu, koja je za nas izuzetno važna, da turnir završimo kako treba. Moramo da ponovimo igru iz četvrtfinala protiv Italija. Ipak je medalja veliki uspeh i daćemo sve od sebe da donesemo još jedan trofej Srbiji - naglasila je suznih očiju Tijana Bošković.

Poraz je veoma teško pao svim devojkama, a Milena Rašić je istakla:

- Nije nam lako, želele smo da igramo olimpijsko finale. Ne znam da li je bio loš dan, ali prosto ništa nam nije polazilo za rukom. Tužne smo, razočarane, ali ostaje borba za bronzu. Daćemo sve od sebe, ići ćemo na sve ili ništa, kako bi se okitile nekom medaljom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)