ŠAMPIONE UVEK SVI NAPADAJU: Golman Srbije ne razmišlja o oproštaju od reprezentacije

S. Krstović

22. 07. 2021. u 09:25

MNOGI govore da su i Branislavu Mitroviću Olimpijske igre poslednje takmičenje na kojem će da čuva gol vaterpolo reprezentacije Srbije. Ali, tako i ne razmišlja trofejni čuvar mreže. Fokusiran je na tunir u Tokiju i na prvi duel u grupi sa Španijom u nedelju od 11.20. O ostalom, kako kaže, odlučuje pre svega selektor.

ШАМПИОНЕ УВЕК СВИ НАПАДАЈУ: Голман Србије не размишља о опроштају од репрезентације

Foto: N.Paraušić

- Nikad nisam razmišljao unapred da li ću se oprostiti od reprezentacije. Jednostavno, o tome odlučuje selektor. Lično, ja se mentalno ne osećam zasićenim, ako i dalje budem potreban biću tu - ne ostavlja nikakvu dilemu Mitrović.

Banetu su Igre u Tokiju tek druge u bogatoj karijeri. Na prvim u Riju se radovao toliko željenom zlatu. Sada je, ipak, malo oprezniji.

- Igre će biti specifične, pre svega što svi osećamo mentalno opterećenje i pritisak zbog kovid-mera. Mislim da će oni koji brže savladaju te mere biti u velikoj prednosti. S druge strane, olimpijski turnir je izuzetno neizvestan, svaka utakmica je presudna - kaže Mitrović.

Srbija je u veoma jakoj grupi. Već u prvom kolu igra sa Španijom. Potom slede dueli sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom.

- Ako budemo uspeli da prođemo grupu, to može da nam kasnije bude prednost što smo bili u tako jakoj grupi. Ali, nema šta tu mnogo da se govori. Jednostavno, na olimpijskom turniru morate da odigrate svaku utakmicu maksimalno.

Za "delfine" se uvek govori da napadaju zlato. Tako će biti i u Tokiju.

- Gledaju nas kao olimpijske pobednike, ali poslednjih godina dosta su se izmešale karte što se tiče pozicioniranja, tako da ja ne osećam pritisak da smo ovde došli kao branioci titule. Verujem da startujemo sa istih pozicija kao većina ekipa.

Naši su u pripremnom periodu odigrali malo utakmica.

- Taj manjak mečeva naročito meni nije odgovarao. Ali, program i kalendar je takav, spremili smo se i sada mislimo samo na Španiju. A, pomogle su nam dosta i sparing utakmice sa Crnom Gorom - ističe Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)