MILOŠ VASIĆ SE OPORAVLJA: Do 15. jula u karantinu, biće spreman za trku 24. jula?

S. K.

10. 07. 2021. u 08:48

VESLAČIMA dani u karantinu postaju koliko-toliko zanimljiviji. Posle dugih pregovara čelnici hotela dozvolili su da se unesu ergometri kako bi Jovana Arsić (skif) i Martin Mačković, partner Miloša Vasića u dvojcu, mogli da treniraju.

МИЛОШ ВАСИЋ СЕ ОПОРАВЉА: До 15. јула у карантину, биће спреман за трку 24. јула?

FOTO: M. Vukadinović

- Miloš je i dalje u hotelu za sportiste koji su pozitivni na kovid 19. Tamo će ostati do 15. jula, kada će napustiti karantin. Mi ćemo verovatno ostati u našem hotelu do 17.

Inače, Vasić se dobro oseća, četiri dana nema temperaturu, vežba onoliko koliko su mu doktori dozvolili. Posle izlaska iz karantina očekuju ga detaljni lekarski pregledi. Ako sve bude okej, mislim da će biti spreman za trku, koja je na programu 24. jula. U suprotnom, moraćemo da tražimo drugo rešenje - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" selektor veslača Nikola Stojić.

Ono što legendarnog veslača teši jeste to što Arsićeva i Mačković mogu da vežbaju na ergometru.

- Vodila se velika diplomatska borba da bi strogi Japanci popustili i dozvolili da se unesu ergometri. U pregovore su bili uključeni naša ambasada, OKS i MOK. U posebnoj prostoriji su smešteni ergometri. Između te prostorije i moje sobe je stakleni zid, dozvoljeno nam je da otvorimo vrata kako bismo komunicirali tokom treninga. Vidim da su i dalje u formi, veslali su dobro, tako da se nadam da ćemo biti spremni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna