POTCENILI PETRUŠEVA: Nizak rejting centra Mege u projekcijama za predstojeći draft

V. P.

11. 05. 2021. u 19:03

EHO dominantne sezone Filipa Petruševa u ABA ligi još nije stigao do Amerike, bar prema trenutnim predviđanjima njegove pozicije na NBA draftu 29. jula.

ПОТЦЕНИЛИ ПЕТРУШЕВА: Низак рејтинг центра Меге у пројекцијама за предстојећи драфт

Foto: KK Mega

Projekcije za 211 centimetara visokog centra Mege, koji je 15. aprila napunio 21 godinu, kreću se u rasponu od poslednjih pikova prve runde do prvih deset druge. Timovi u svakoj biraju 30 igrača.

MVP, prvi strelac (23,7 poena) i najbolji mladi igrač regionalnog takmičenja, kao da se izgubio sa radara nakon odluke da napusti univerzitet Gonzaga i pripremnu sezonu za NBA odigra u dresu Mege. Lako je pretpostaviti da bi bio vidljiviji američkim skautima da je ostao na koledžu, koji je jedini poraz u NCAA sezoni doživeo u finalu fajnal-fora.

Trenutno je najviše rangiran po projekcijama Mynbadraft, kao 25. pik prve runde, u kojoj ga vidi i Tankathon kao 30. po redu. Po mišljenju ESPN (32. pik) ili Nbadraftnet (35), čeka ga izbor u ranoj fazi druge runde.

Od neameričkih igrača najbolje se kotira 19-godišnjak Real Madrida Usman Garuba, kome se predviđa izbor u sredini prve runde, dok je u većini trenutnih projekcija od Petruševa bolje pozicioniran i krilni centar Cibone Roko Prkačin, sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Nikše Prkačina. Iako njihovi učinci ove sezone nisu za poređenje, razlog je možda u tome što draft prospekt "cibosa" tek krajem novembra puni 19 godina.

- Sudeći po trenutnim draft projekcijama, deluje da je Petrušev prilično potcenjen - smatra i cenjeni evropski košarkaški sajt Eurohoops.

Moguće je da će do dana odluke to uvideti i skautske službe NBA timova.

I DALIBOR ILIĆ NA DRAFTU

SRBIJA će pored Filipa Petruševa na NBA draftu 2021. imati još jednog igrača. Košarkaš Igokee i naš mladi reprezentativac Dalibor Ilić (21) prijavio se za ovogodišnji izbor. Ilić je ove sezone u dresu aleksandrovačkog kluba prosečno beležio 7,1 poen uz 4,5 skokova za 19,9 minuta na parketu, a takođe je i proglašen za trećeg najperspektivnijeg igrača FIBA Lige šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)